14.7.09

Kesäpäivitystä - eli ei vähääkään asiaa

Tässä on vietetty kesää niin leppoisasti että bloginpäivitys ynnä kaikki muu mihinkään viralliseen viittaava on jäänyt tyystin. Emme ole tehneet mitään erikoista, vaan olleet paljon kotona, lomailleet laiskana ja puuhailleet kaikenlaista pientä. Olemme olleet jokusen päivän suku- ja kavereiden mökeillä, kaverivierailuilla, vähän Ruisrockissa, kummilapsen konfirmaatiossa, tehneet pihatöitä sun muuta tavallista kesätekemistä. Terassikin on tullut maalatuksi, mutta ei todellakaan minun ansiostani :) vaan mies oli ahkerana. Ja toki olen lukenut jonkin verran, ynnä katsellut telkkaa (sikäli kuin sieltä tulee yhtään mitään katsomisen arvoista).

Tällä hetkellä luen Taneli Heikan ja Katja Boxbergin Lumedemokratia-kirjaa ja tunnen olevani maani historiassa kuin Liisa Ihmemaassa. Kirja on pamfletti, ja siinä mielessä hyvä pamfletti, että se todellakin panee ajattelemaan. Saman ajatteluvaikutuksen sai aikaan alkulomasta lukemani John Naishin Riittää jo - Irti maailmasta, jossa kaikkea on ihan liikaa. Pidin siitä kovasti ja aion lukea sen uudestaan syksymmällä. Tasapainon vuoksi olen lukenut myös kevyempää, mm. Carol Shieldsin Jane Austen -elämäkerran (olenko koskaan kertonut olevani JA-fani?) ja vähän dekkareita.

Politiikan puolelta olen lähinnä seuraillut Keva-Nova-uutisointia ja vaivannut hieman päätäni vaalirahoitussotkuilla, mutta siitä ehkä enemmän joskus toiste. Nyt ei oikein nappaa tämä elämän virallinen puoli, vaan tyydyn toivottamaan kaikille bloginseuraajille oikein hyvää lomaa ja/tai kesää kuvien kera.

Jos teillä turkulaiset on aikaa, menkää ihmeessä käymään Petreliuksessa Tähkäpuistossa eli ns. Ruusupuistossa. Siellä on katsottavana, ihailtavana ja haisteltavana yli 400 historiallista ruusulajiketta ynnä muita mielenkiintoisia kasveja. Puistoa ylläpidetään verovaroin, joten nauttikaa äyreistänne. Puistossa on myös pari pöytää penkkeineen eväsretkeläisiä varten, joten sapuskat mukaan ja retkelle! Ihanuus löytyy Henrikinkirkon (laajennustyömaan) vierestä, Peltolantien ja Uudenmaantien risteyksen lähettyviltä.Olen kesän aikana nappaillut jonkin verran kasvikuvia, mutta vähemmän kuin viime kesänä. Tänä kesänä pihaa on ihmetelty ehkä hieman enemmän lapio kuin kamera kädessä. Tässä pari pikaisesti löytynyttä fotoa kesäiloa tuomaan.Sitten hieman mökkitunnelmaa. Ei nyt ihan uimarannalta, mutta aika liki. Rehevää on, juu.
Todiste siitä, että täti jaksoi heilua Ruisrockissa yhden illan verran. Kuvassa E. Normaali ja jonkun tuntemattoman sormet. Oli sitten Suomen suurin yhteislaulutapahtuma.


Lopuksi pari "perhepotrettia". Pitkähkö puolisoni vertikaalisesti Rauvolanlahden viidakossa.

Ja sama mies horisontaalisesti kummipojan kanssa. Parrasta vetäminen opitaan jo varhain.


Nauttikaa siis suvesta - säässä kuin säässä! Jos sataa, ajatelkaa miten ihanaa on, kun voi hyvällä omatunnolla löhötä sohvalla, lukea tai katsella hömppää telkkarista. Ja jos paistaa, olkaa onnellisesti ulkona, sillä eihän telkkaristakaan tule kesällä mitään katsottavaa ;).

Ei kommentteja: