28.3.09

Mielenosoitus toriparkkia vastaan maanantaina

Toriparkkikamppailu saa päätöksensä maanantaina kaupunginvaltuustossa. Asia jäi pöydälle kolme viikkoa sitten ja nyt toriparkin rakentamisen sallivasta asemakaavasta tehdään päätös. Toriparkkia vastustava kansanliike järjestää ennen kokousta mielenosoituksen. Tässä heidän mielenosoituskutsunsa:

SUURMIELENOSOITUS TORIPARKKIA VASTAAN

maanantaina 30.3. klo 17 Kauppatorilla,

josta siirrytään kulkueena kaupungintalolle (os. Aurakatu 2) vaatimaan valtuustolta kielteistä päätöstä toriparkista. Luvassa mm. puheita, esityksiä ja lämmintä mehua. Mielenilmauksen järjestää Turhuuksien toriparkki -kampanja.

Nyt jos koskaan tarvitaan kaikki mukaan!

Tervetuloa!

Omasta puolestani toivon, että toriparkkia vastustavat turkulaiset lähtisivät vielä viimeisen kerran kamppailemaan torin rauhallisen kehittämisen puolesta ja osoittamaan mielipiteensä siitä, että koko ydinkeskustaa ei voi uhrata yksityisautoilun alttarille. Jos valtuusto maanantaina hyväksyy toriparkin rakentamisen, on asialle enää kovin vähän tehtävissä.

Lopuksi kuva siitä, miten Brysselin autoihmiset ovat onnistuneet luomaan kaupunkiinsa vetovoimaa ja rauhaa jalankulkijoille. Tältä kai sitten näyttäisi toriparkinkin ulkopuoliset katualueet, jos autolobbarit saisivat unelmansa läpi. Sillä autoliikennehän on paras tae keskustan elävyydestä ja vetovoimasta, vai miten se nyt menikään?


PS. Kevät antaa odottaa itseään, mutta jotain on silti havaittavissa. Havaitsin kotipihalla viikko sitten ensimmäisen sepelkyyhkyparin. Eikähän ne muutkin kohta tule perässä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, hyvä, kannatetaan täällä Mynämäellä asti! -Hymyilevä eläkeläinen