27.3.09

Piiitkästä aikaa...

Heissan, Blogistan! Ilmoittaudun taas palvelukseen. Tässäpä on kuukausi vierähtänyt kattavammasta päivityksestä. Syynä ei ole se, että mitään kirjoittamisen arvoista ei olisi tapahtunut. Ehei, asia on tasan päinvastoin. Kalenteri on ollut niin piukassa, että kirjoittamiseen ei ole jäänyt aikaa. Tässä listausta tapahtuneesta kuukauden ajalta eli helmikuun loppupuolelta maaliskuun loppupuolelle:

Töissä:
 • normaali opetus, opetusharjoittelijoiden ohjaus ja ylioppilaskirjoitukset, biologian reaalin korjaus, eläintenkouluttaja Tuire Kaimion mainio luento, yksi lauantaityöpäivä ja kaikenlaista muuta duuniin liittyvää

Politiikassa:
 • kaksi kaupunginvaltuuston kokousta (asioina mm. talousohjelmaa, kulttuuripääkaupunkia, toriparkkia, tarkastuslautakunnan raporttia...)
 • neljä kaupunginhallituksen kokousta (sangen tiukkoja kokouspaketteja, paljon asioita ja paljon myös vaikeita asioista, kaupungin taloustilannetta, hankkeita, isoja kaavoja ym ym.)
 • yksi konsernijaoston kokous (tarkoitus on lähteä kehittämään toimintaa)
 • kaksi maakuntahallituksen kokousta (viimeiset, tämä homma on nyt minun osaltani förbi. Uusina vihreinä maakuntahallituksen jäseninä aloittavat Mika Helva Turusta ja Mari Saario Kaarinasta. Jään ehkä hieman kaipaamaan maakuntahallitustoimintaa, mutta kahdeksan vuoden jälkeen on aika nostaa kytkintä ja päästää uudet verekset voimat kehiin.). Loimaan seudun, Turun seudun kehyskuntien, Turunmaan ja Vakka-Suomen maakuntakaava on muuten paraikaa (pienen farssin jälkeen) nähtävillä. Tsekaa se täältä.
 • yksi maakuntavaltuuston kokous (minulle uusi homma, vihreiden maakuntavaltuustoryhmä valitsi minut ryhmän puheenjohtajaksi. Kiitän luottamuksesta.)
 • kolme peruspalvelulautakunnan kokousta tai seminaaria (istun siellä kaupunginhallituksen valvojana, en jäsenenä)
 • neljä vihreiden valtuustoryhmän kokousta, joista yksi meillä kotona ensi kokouksena ja sitten yhteisenä illanviettona
 • kaksi vihreiden puoluehallitusta (hallitus on ottanut kantaa eläkesopuun ja mielenterveyteen). Lisäksi vihreisiin on perustettu miesliike.
 • yksi vihreiden puoluevaltuuskunta Turussa, hyväksyttiin mm. uusi koulutuspoliittinen ohjelma. Kokouksessa esiteltiin myös varsinaissuomalainen EU-vaaliehdokas: Turun oma leidi Elina Rantanen!
 • yksi Turun ja Varsinais-Suomen liiton neuvottelu
 • kolme päätöksenteon tehostamistyöryhmän kokousta
 • yksi Kuntaliiton hallituksen kokous
 • yhdeksän kappaletta muita tapaamisia, kokouksia ja seminaareja

Muuta mukavaa:
 • Tuntematon sotilas Kansallisteatterissa työporukan kanssa. Mahtava esitys, nautin todella!

Olen aika pyörryksissä tapahtumista. Puuhaa on riittänyt ja kun taloustilanne vielä on mitä on, haasteet ovat kovat. Erityisesti Turussa on tarve viedä eteenpäin myös toiminnallisia uudistuksia.

Kiitän saamistani lukuisista muista kutsuista tulla erilaisiin seminaareihin ja muihin tilaisuuksiin. Pahoittelen vain että aika ei mitenkään riitä osallistua kokousten lisäksi edes puoleen siitä, mihin kaikkeen kutsutaan. Ja tiedoksi Skanssin kauppakeskuksen avajaisia valmisteleville: olen saanut jo kolme kappaletta samaa kutsua, kyllä tämä riittää, kiitos.

Politiikan sisältöihin ehdin toivottavasti puuttumaan taas jatkossa. Kaikenlaista on tapahtunut, harmi vain että kommentoimaan ei ole ehtinyt. Mutta ehkä sitten toiste.

Lopuksi pari kuvaa matkan varrelta. Ensin kaksi kaupunkinäkymää yli kattojen Turun kaupunginhallituksen kokoustiloista.Ja sitten kokousnäkymä puoluevaltuuskunnan kokouksesta Turun Vimmasta. Tältä tilanne näyttää puheenjohtajan vinkkelistä. Minulla on muuten jäljellä kautta enää yksi valtuuskunnan kokous, sitten vihreiden rotaatiosääntö heittää minut puoluekokouksessa pois tehtävästä. Kiitän ja kumarran jo nyt, kivaa on ollut!

Ei kommentteja: