27.1.09

Kokouspäivä takana

Takana on pitkä kokouspäivä, pitäisi mennä nukkumaan. Joten nopea päivitys:

Tänään oli ensimmäinen tämän kauden kaupunginvaltuuston kokous. Mutta sitä ennen istuin aamupäivän ensin maakuntahallituksen lausuntojaostossa, sitten ryhmässä ja sitten maakuntahallituksen kokouksessa. En referoi enempää, vaan kiinnostuneet käyköön katsomassa maakuntahallituksen kokoustiedotteen täältä ja maakuntajohtajan Savon ajankohtaiskatsauksen täältä. Itse esityslista on kaivettavissa esiin täältä. Jäljellä on vielä kaksi maakuntahallituksen kokousta, ja sitten se oli minun osaltani siinä, kahdeksan vuoden urakka. Siirryn uusiin tehtäviin, joten jostain on myös luovuttava. Kylläkin hieman haikein mielin, olen viihtynyt kaikesta byrokraattisuudesta huolimatta. Maakuntahallituksen vanhojen jäsenten tunnelmia päättyvästä kaudesta voi tutkailla tuoreesta tiedotuslehti Viiristä, se löytyy täältä.

Maakuntapolitiikan jälkeen siirryin lounaan ja kirja-alen kautta vihreiden valtuustoryhmän huoneeseen, tein töitä vihreiden ryhmäkokoukseen asti. Ryhmäkokouksessa ei ollut paljoa asiaa, sillä valtuuston ensimmäinen lista ei sisältänyt juuri muuta kuin luottamushenkilvalintoja. Vähän sotkua oli joidenkin jaostopaikkojen kanssa, mutta muuten esitykset menivät läpi sellaisinaan ja - ensimmäistä kertaa minun poliitikkohistoriani aikana! - ilman yöhön jatkuvia äänestyksiä. Leukailinkin jollekulle valtuutetulle, miten ennen kaikki oli paremmin: valtuutetut sentään oppivat ensimmäisessä kokouksessa aakkosjärjestyksensä, lukemattomien suljettujen lippuäänestysten aikana ;)...

En raportoi tällä kertää tämän tarkemmin valtuuston kokouksesta vaan kehotan kääntymään valtuutettukollega Mette Hyytiäisen blogin puoleen, Mette on kirjoittanut hyvän raportin ensimmäisestä kokouksestaan. Vuoroin vieraissa, Mette :)!

Omaksi kohtalokseni lankesi nyt sitten tulla virallisesti valituksi Turun kaupunginhallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi ja konsernijaoston puheenjohtajaksi. Haasteita ei tule puuttumaan, vaan painiskelen lähivuodet kaupungin palveluiden, talouden, hallinnon ja oman ajankäyttöni kanssa. Tässä kuviossa opettajan työn ja poliittisen "harrastuksen" (käytännössä puolipäiväisen työn) yhteensovittaminen tulee olemaan ei vain haasteellista vaan ihan oikeasti vaikeaa. Mutta kaipa nyt on sitten sen aika. Toivokaa minulle onnea, jaksamista ja viisautta, kaikille niille olisi käyttöä vastaisuudessa.

Kaupunki päivittää vielä sivuilleen vastavalittujen luottamushenkilöiden tietoja. Kun päivitykset ovat valmiit, löydät tarpeen tullen luottamushenkilöiden tiedot tämän sivun linkeistä.

PS. Demareiden yksimieliseen toriparkkikantaan tuli tänään valtuustossa särö. Virpa Puisto ei sittenkään kannata toriparkin rakentamista, hän antoi asiasta kipakan tiedotteen lehdistölle. Virpa oli ollut matkoilla ja poissa kokouksesta, jossa demarit sorvasivat (!) yksimielisen kantansa. (Sorvata taitaa olla tässä yhteydessä asianmukainen verbi: kyseessä oli käsittely, jonka jälkeen demariryhmän enemmistön vaalien alla julkistamia toriparkkikantoja ei enää tunnista entisikseen.). Hyvä Virpa! Latele niille järkeä!

Ei kommentteja: