30.11.08

Yli 10 000 allekirjoittajaa!

Sähköpostiin oli putkahtanut taas väliaikatietoa toriparkkia koskevasta kansanäänestysaloitekampanjasta. Lauantaina oli tullut täyteen 10 000 turkulaisen kansanäänestystä vaativan allekirjoittajan raja! Nimiä kerättiin vielä tänään sunnuntaina, ja maanantainakin torilla pyritään päivystämään jokunen tunti. Sitten kampanja päättyy, nimet lasketaan ja tarkastetaan vielä kerran, ja tiistaina kansanäänestysaloite luovutetaan Turun kaupungille.

Nimiä on tarkastettu sitä mukaa kun papereita on kertynyt. Joukosta on jo seulottu tiheällä kammalla pois kaikki virheellisesti kirjoitetut, vahingossa allekirjoittaneet vieraspaikkakuntalaiset ja muut ei-hyväksyttävät allekirjoitukset, eli 10 000 on pitävä luku.

Tärkeää on nyt, että ne/te, joilla on vielä palauttamattomia allekirjoituslappuja, palautatte ne huomisen maanantaipäivän aikana joko suoraan kauppatorille tai Maailmankauppa Aamutähteen Eerikinkatu 5, sisäpiha.

Nimien määrä on uskomaton. Ajattelin kyllä, että 7500 saadaan täyteen, mutta pelkäsin sen olevan työn takana. Yli 10 000 allekirjoittajaa on jo minustakin aivan valtava määrä, kerättynä lähes ilman rahaa ja mainontaa puhtaasti vapaaehtoisvoimin, vain kahdessa viikossa, marraskuun sateiden keskellä ja täysin ilman paikallisen valtalehden tukea/puffausta. Kampanjan aikana tulleen palautteen perusteella voi selkeästi todeta: turkulaiset eivät ihan oikeasti halua toriparkkia. Piste.

Ei kommentteja: