30.11.08

Valtuuskuntauutisia

Tervehdys vihreiden puoluevaltuuskunnasta! Eilen puolueen puheenjohtaja Tarja Cronberg aloitti poliittisen keskustelun räjäyttämällä uutispommin: hän ei aio enää lähteä tavoittelemaan jatkokautta puolueen puheenjohtajana. Valtuuskunta ja minä muiden mukana tuli täydellisesti yllätetyksi. Tilaisuus sinällään oli luonteeltaan ja ajankohdaltaan aivan mainio ilmoituksen tekemiseen, mutta kukaan ei ollut varmaan tullut asiaa ajatelleeksi etukäteen. Puheenjohtajakuume ei selvästikään ollut vielä ehtinyt nousta puolueessa. Mutta nyt nousee. Iltabileiden keskustelunaihe tuli päätetyksi siinä silmänräpäyksessä.

Tarjan puhe oli mainio, voit lukea sen täältä. Tarja on onnistunut puheenjohtajana saavuttamaan itse itselleen asettamat tavoitteet mainosti, joten huipulla lienee hyvä lopettaa.

Muita aiheita valtuuskunnan listalla olivat koulutuspoliittinen ohjelma, joka palautettiin vielä jatkovalmisteluun, evästyskeskustelu vesipoliittisesta linjapaperista, kuulumiset YK:n ilmastokokouksesta ja EU:n energia- ja ilmastopolitiikasta, turvallisuus-ja puolustuspoliittinen selonteko sekä kunnallisvaalien arviointikeskustelu. Vaalivoittajien on helppo hymyillä :).

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäen puheen löydät täältä ja ministeri Tuija Braxin puheen täältä. Leppoisia lukuhetkiä!

Ei kommentteja: