3.11.08

Toriparkista ja eläinhoitolasta - vaalien jälkeistä vedätystä

Jaahas. Toriparkkiadressiin näyttää tulleen vajaassa vuorokaudessa 650 nimeä lisää. Hyvä merkki. Nettiadressi ei kuitenkaan käy virallisesta kansanäänestysaloitteesta, koska lain vaatimat muotoseikat eivät täyty.

"Kansanäänestys" toriparkista käytiin hieman yli viikko sitten. Moni kuntalainen ilmaisi vaaleissa mielipiteensä. Mutta koska näyttää siltä, että kaupungin virkamies- ja poliittinen eliitti on valmis pyyhkimään demokratialla ns. istumalihaksensa ja väkisin tuomaan toriparkin poliittisen vastuunsa menettäneen vanhan valtuuston päätettäväksi, on syytä ryhtyä vastatoimiin.

Vaikuttaa siltä, että Turussa ollaan ryhtymässä pikaisesti puuhaamaan kansanäänestykseen tarvittavien nimien keräämistä. Tarkkailkaa uutisia, nettisivuja, blogeja ja Facebookia. Kansanäänestysvaatimuksen voivat allekirjoittaa vain Turun kaupungin asukkaat ja vain livenä, mikäli tähän ratkaisuun päädytään. Kuntalain 31 §:ssä tarkoitetussa kansanäänestyksen toimittamista tarkoittavassa kunnan asukkaiden aloitteessa on yksilöitävä asia, josta kansanäänestys halutaan toimitettavaksi. Aloitteen tekijöiden on aloitteessa vakuutettava, että he ovat äänestysoikeutettuja kunnan asukkaita. Heidän omakätisten allekirjoitusten alle on selvästi merkittävä nimi, ammatti tai toimi ja osoite.

Minusta kansanäänestys olisi tässä poliittisessa kuviossa hyvä idea. Ase on järeä, mutta vastaavaa luokkaa on vastapuolenkin toiminta. Ainakin meillä vihreillä on vaalien jäljiltä koneisto vielä hyvässä vireessä. Uskon, että pystymme polkaisemaan nimienkeräämisorganisaation toimintaan ja toivottavasti ainakin vassarit lähtevät mukaan. Äänioikeutettuja on nyt noin 141 000, joten reilu 7 000 allekirjoitusta vaaditaan. Eiköhän ne saada tässä asiassa kokoon viikossa tai parissa.

Seuratkaa siis uutisointia asiasta, ja jos kansanäänestysaloite lähtee käyntiin, menkää allekirjoittamaan! Vielä parempi on, jos alat itse kerätä nimiä työpaikallasi tai asuintalossasi. Pysäytetään vihdoin idioottimainen toriparkkihanke!

Toinenkin vaalienjälkeinen vedätys on tällä viikolla nähnyt päivänvalon. Terveyslautakuntaan on tuotu päätettäväksi eläinhoitolan hankesuunnitelman supistaminen. Julkisesta netistä ei asiaa vielä löydy (miksiköhän ei?), mutta karsiminen on kyllä keskiviikon kokouslistalla. Esityksessä poistetaan mm. eläinsuojeluvalvojan asumismahdollisuus hoitolassa. Enpä usko, että se on järkevä tai edes kokonaistaloudellisesti mielekäs ajatus. Paikaksi suositellaan Paimalan koulun tonttia. Seuratkaa uutisointia, ja ottakaa tarvittaessa yhteyksiä terveyslautakunnan ja kaupunginhallituksen ihmisiin!

Ei kommentteja: