25.10.08

Kampanja on ohi. Iso kiitos kaikille puurtaneille!

Kunnallisvaalikampanja on minun osaltani ohi. Tässä odotellaan enää vain teidän äänestäjien tuomiota. Sunnuntain lehdessä pitäisi olla vielä yksi ilmoitus. Vaaliteemani löydät nettisivuiltani ja blogista voi lukea kaikenlaista ajatuksistani. Soittaakin voi, jos on kysyttävää. Puhelin on 050 544 2683. Mutta ei mielellään yöllä, kiitos. Huomenna aamupäivällä olen tavattavissa Osaava Nainen -messuilla A-hallissa klo 11-13 ja kotiin tullessani piipahdan varmaan katsomassa, miten kauppatorin kasvihuonetta puretaan. Mutta se on enempi sellaista normaalielämää, kuntavaalikampanja oli nyt tässä.

Tänään lauantaina, viimeisenä kampanjapäivänä, olin kaduilla jakamassa esitteitä ja vaalilehtiä ja juttelemassa ihmisten kanssa. Kävin myös kuuntelemassa Thalia-torilla joukkoliikenneaiheista paneelia, jossa mieheni Risto Kankaanpää (kuvassa keskellä, tuo mikrofonia pitelevä raitapaita) teki ensiesiintymisensä panelistina. Hyvin sujui.


Meillä on tosiaan perheessä nyt kaksi ehdokasta. Puolisoni on virallisena turkulaisena suhteellisen tuore, mutta epävirallisesti hän on enemmän tai vähemmän pakon sanelemana seurannut minun kauttani Turun asioita jo yli kymmenen vuotta. Että ei ihan vihreä vihreä vihreä. (On se ihan järkevä lause! :) Fiksu ja hyvä mies se on, saa sitäkin äänestää ...

Kaupungilla paistoi tänään aurinko ja ilmassa oli vaalijuhlan tuntua. Ehdokkaita vilisi joka puolella ja me kaikki tyrkytimme mainoksiamme niin että äänestäjää varmaan ahdisti. En tiedä muista puolueista, mutta meille vihreille tämä on ollut hyvä kampanja. En muista koskaan saaneeni kaupunkilaisilta niin paljoa positiivista palautetta ja kannustusta kuin nyt on saatu. Ja nimenomaan puolueena, ryhmänä! Välillä on tuntunut siltä, että ihmiset suorastaan henkisesti kannattelevat meitä. Politiikassa on tullut totuttua enempi vähättelyyn, tuhahteluihin ja moitteisiin, nyt meille hymyillään, meitä taputetaan olalle ja kehotetaan jatkamaan! Kiitos kiitos kaikesta kannustuksesta, ette usko miten hyvältä se vuosien työn jälkeen tuntuu! Huomenna sitten nähdään, kantautuuko kannustus myös vaaliuurniin saakka. Sää ei lupaa hyvää, mutta älkää antako ilmastonmuutoksen myrskytuulien estää teitä pelastamasta ilmastoa ;).

Hyväntuulisia ovat olleet myös ehdokkaamme. On ollut upea katsella, miten niin moni on pystynyt omasta työstään, opiskeluistaan, perheestään ja muista sitoumuksistaan huolimatta antamaan niin paljon aikaansa vaalityölle. Olen ihaillen seurannut sitä ahkeraa vaalipakerrusta, mihin ehdokkaat ovat pystyneet irrottautumaan. Kasvihuoneella on käynyt väkeä jatkuvana virtana ja ehdokkaat ovat pystyneet jalkautumaan kaduille ihmisten tavattaviksi. Rahaa ja mainontaa meillä ei ole ollut paljoa, mutta intoa ja tekemisen halua sitten sitäkin enemmän. Erityisesti olen ihaillut nuorten antaumuksellista puurtamista, mutta toki moni vanhempikin on tehnyt tosi tosi paljon. Toivottavasti kukaan ei kuitenkaan burn outiin saakka. Kiitos kaikille vihreille kanssaehdokkaille, kiitos tukiryhmissä toimineille ja kiitos viran puolesta pakertaneille!

Ainoa negatiivista kampanjaihmetystä herättänyt asia on ollut ulkovaalimainoksiimme kohdistunut tuhoamisvimma. Ainahan vaalimainoksia töhritään ja rikotaan jonkin verran, mutta tänä vuonna sitä on tapahtunut runsaasti ja erityisesti meidän vihreiden kohdalla. Ihmettelen vähän, on vaikea kuvitella, että joku inhoaisi meitä rauhaa rakastavia vihreitä näin paljoa. Mutta kai se sitten kertoo vallasta ja vaikutusvallasta. Kukapa nyt tyhjän takia vaivautuisi moiseen kiusantekoon. Kurjaa on ollut myös se, että mainosten kunnostus on hoitunut tavallistakin kehnommin. Kaupungin on syytä seuraavien vaalien alla miettiä, kenelle vaalimainospaikkojen hoitaminen annetaan. Me puolueet maksamme paikoista ja niiden hoidosta aika suolaisesti (liki 900 euroa/ryhmä), joten odotamme myös rikottujen ja töhrittyjen mainosten huoltoa. Esimerkiksi omien kotikulmiemme rikki potkittua mainosta ei ole saatu vaihdettua kahden viikon aikana, lukuisista huomautuksista huolimatta.

Takaisin iloisempiin asioihin. Tässä pari kuvaa lauantailta. Ensin Tuija Ollikkala ja Mona Nylund Thalian paneelissa...


... ja sitten Saara Ilvessalo, hänen tukiryhmäläisensä ja Mari Kekkonen kampanjoimassa kävelykadulla. Taustalla Samuli Lintula, niinikään kampanjoimassa.


Vihreiden vaalivalvojaiset on huomenna ravintola Castlessa Eerikinkatu 6. Bileet alkavat jo ennen seitsemää, mutta tunnelma tihenee kun tulos lähenee ja ihmiset palailevat vaalilautakunnista. Tervetuloa mukaan jännittämään, voittavatko vihreät ja muuttuuko Turun valtuuston kokoonpano!

Ennen bloggauksen päättämisestä vielä onnittelut Tampereelle! Tamperelainen Amu Urhonen on tänään valittu valtakunnallisen vammaisjärjestö Kynnys ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2009. Amu on tuttu vihreä, sitkeä vammaisten oikeuksien puolustaja ja toimi edellisessä puoluevaltuuskunnassani varapuheenjohtajana. Amun kautta olen entistä paremmin oppinut ymmärtämään kaikenlaisen esteettömyyden merkitystä. Amun blogi löytyy täältä. Onnea Amu!

Lopuksi vielä vaalikrapula-aiheinen kuva kauppatorilta otsikolla "Varpunen vaaliaamuna". Pääosissa varpunen, tyhjä Reilu Suomi -demaripallo ja tallaantunut ruusunlehti. Arki alkaa taas maanantaina, jolloin on tiukka kokouspäivä ihan tavallisten asioiden parissa. Eli nyt lukemaan esityslistoja, mitä muutakaan sitä ihminen lauantai-iltana tekisi ;).


Ei kommentteja: