23.6.08

Saimaa oli tuulinen

Saimaa oli juhannuksena kaunis mutta jokseenkin tuulinen. Vietimme mittumaarin kälyn suvun mökillä Ruokolahdella. Lomatunnelmissa, siis. Miehelläkin alkoi loma, joten nyt voimme alkaa lorvia oikein kahden hengen voimin.

Kesä tullee kulumaan levollisesti pääasiassa kotosalla. Talo pitäisi maalata, joten puuhaa riittää. Kaikenlaista muutakin järjestetävää on, torppaa ei suinkaan saatu aivan vimpan päälle vielä viime kesänä. Emme olekaan keksimällä keksineet itsellemme kesäohjelmaa, vaan lähteneet siitä, että tämä kesä lähinnä puuhaillaan kotosalla. Hyvä niin.

Toki hieman olemme reissanneet. Ennen juhannuksen Imatra-Ruokolahti-Porvoo-kierrosta tuli käytyä Kylie Minoguen konsertissa Hartwall-areenalla (joulupukki oli huomaavainen ja toi liput jo puolivuotta takaperin) KylieX2008-kiertuetta ihmettelemässä, Porvoossa sukujuhlimassa ja Tampereella.

Tänään maanantaina oli kevätkauden viimeinen kokous, maakuntahallitus. Esityslista löytyy täältä. Eipä siinä sen ihmeellisempää mitä nyt maakuntakaavan menettelytavoista hieman kinattiin. Hallinnon pitäisi olla tasapuolista, eikä vain olla, vaan sen pitäisi myös näyttää siltä, mikä vinkkinä maakuntajohtajalle näin annettakoon. Hienoa on, että käsittelyssä oli myös "Etenemispolku Varsinais-Suomen paikallisjunaliikenteen kehittämisestä". Asiaa on tuupattava eteenpäin, jotta saamme valmista ensi vuosikymmennellä, ja mieluiten sen alkupuoliskolla.

Suurpetoneuvottelukuntakin tuli perustettua, vaikka sen tarpeesta voikin olla epäileväinen. Innoittajana hankkeelle on toiminut Petonetti-sivusto, johon voi käydä merkkaamassa petohavaintonsa. Hieman kyllä epäilen, että sinne on listattu puolet paikkakuntien irtokoiristakin. Mutta jos keskustelu mieliä rauhoittaa, niin olkoon näin. Susien suhteen mielien rauhoittaminen toki voi olla tarpeen, mutta ei sen enempää. Oikeille häirikkösusille ja -karhuille saa joka tapauksessa kaatoluvan ja muiden pitääkin saada elää. Jos tänne joku ahma joskus sattuisi eksymään, niin se olisi aplodien arvoinen asia, eikä mikään suurpetoneuvottelukunnan päänvaiva. Ilveksistä ei juuri haittaa ole. Oikeasti harmia aiheuttavat enemmän merimetsot ja hylkeet, mutta niistä nyt ei saa suurpetoja tekemälläkään, vaikka jollakulla ehkä siihenkin olisi mielihaluja. Ja tiedä sitten edes niistä merimetsoista. Esteettinen haitta on selvä, mutta kuinka paljon todellista haittaa ne muutoin aiheuttavat? Siitä on esitetty melko erilaisia näkeymyksiä. Hylkeistä kieltämättä on haittaa kalastajille, mutta suurpetoja eivät nekään ole.

Nettiyhteys kotoa on taas kerran ollut poikki, joten jos se ei tuosta korjaannu, blogin päivitys voi tökkiä pidempäänkin eikä sähköpostiakaan tule juuri luettua. Joten jos haluat tavoittaa, kannattaa soittaa näin kesäaikaan. Yritän kommentoida, jos politiikassa jotain tapahtuu. Mutta suurten puolueiden kesäkokousfloppien jälkeen olo ei ole erityisen motivoitunut politiikan pohdintaan. Vaalirahakohu ei muuttanut juuri mitään, kovalla tohinalla vain vähän raavittiin likaista pintaa. Homma ei suuntaudu terveemmälle pohjalle jos kansa ei vaihda päättäjiään. Ja miksi vaihtaisi, kun nykyisistä löytyy niin kivasti täytettä iltapäivälehtiin? Demokratia on kuollut, eläköön viihdeteollisuus.

Ei kommentteja: