24.6.08

Kiitti kivasta pihasta!

Jii-haa! Netti toimii taas! Ei kun päiväkirjaa eetteriin.

Poliitikkoihin (ei politiikkaan) väliaikaisesti turhautuneena päivitän puutarha-asioita. Kasvimaa on pahuuden hallussa ja viikon työlistalla. Joten ei kuvaa siitä. Sievän mutta terhakkaan kasvimaan sijaan olemme saaneet nauttia edellisten omistajien työn hedelmiä ja ihastella sieltä täältä putkahtelevia kasveja. Kiitos, piha on iso ilo! Erityisen kiitollinen olen keto-osuudesta, se sopii mitä parhaiten näin laiskalle mutta kauneudesta nauttivalle puutarha-amatöörille, ja ötökätkin tykkää :). Kukassa ovat tällä hetkellä ainakin jalopähkämö, parit liljat, pionit, tuoksuvadelma ja sormustinkukat. Mutta alkuun kuva-arvoitus: mikäs se tämä on?

Tässä profiilikuvaa samasta kohteesta.


Ai eikö aukea? Vastaus tulee bloggauksen lopussa. Seuraavana on esittelyvuorossa neiti Varjolilja.Ja sitten ryhmäkuvassa iloista seurakuntaa: päivänliljoja, pioneita ja keisarinliljaa, taustalla kedon villimpiä kasveja. Ehkä hieman kesäinen vaikutelma?


Lopussa vastaus arvoitukseen. Karvapallossa on kuvattuna kesäkuun alkupuolella toitottamani pukinparran siemenhahtuvat. Muistuttaa megavoikukkaa. Pukinparran lajinmäärityksen jälkeen olen löytänyt niitä Turusta aika monesta paikkaa. Omalla pihallamme kasvaa käsittääkseni kolme yksilöä. Liekö kasvi voimakkaasti leviämässä? Ja jos näin on, johtuuko se ilmaston lämpenemisestä?

Ei kommentteja: