6.6.08

Onnea Urpilaiselle!

Onnittelut Jutta Urpilaiselle, demarien tuoreelle puheenjohtajalle! On aina hienoa, kun naiset jyrää :). Toivottavasti Urpilainen tuo kauan kaivattua paloa puolueeseensa. Jopa me kilpailevissa puolueissa olemme sitä halajanneet, niin kangistunutta on meno ollut. Ulkoapäin seurattuna käsittämättömän ponnettomaksi jäänyt puheenjohtajakiertue ei vielä luvannut yhtään mitään, mutta ehkä nyt valinnan jälkeen pompöösit fraasit muuttuvat oikeaksi puheeksi ja luvatuksi muutokseksi puolueessa. Onnea siis vielä kerran, demarit!

Urpiainen on taasen pieni mutta juhlapuvussaan kohtalaisen punainen lintu. Katsopa kuva vaikka täältä.

PS. Vinkki uudelle puheenjohtajalle: kannattaisi tuoda oma-aloitteisesti demareiden vaalirahoitusmöröt kaapista esiin, niitä kun siellä kuitenkin on, ja ne joka tapauksessa kaivetaan julki. Ettei sitten tarvitsisi kesken kuherruskuukausien ryhtyä selittelemään yhtä säälittävästi kuin Matti Ahde eilen telkkarissa tyyliin "No tein minä virheen mut niin kyl teki kaikki muutki...". Kaikki muut eivät nimittäin toimineet näin, vain Ahteet ja ahneet.

PS2. Eduskunnasta on totta vie tullut itseään ylläpitävä valtasysteemi. Ulkopuoliset vaalituet ohjautuvat jo kannoistaan tunnetuille "tutuille ja hyvät yhteiskuntasuhteet omaaville" istuville kansanedustajille (mm. Kyösti Kakkonen selvästikin tiesi mitä teki), ja lisäksi osa puolueista käyttää kampanjointiin vielä eduskunnan omaakin raha-arkkua, kuten meille on viime päivinä paljastettu. Herää kysymys: mitä jakoa on meillä vähäisesti tai ei lainkaan tuetuilla "siviileillä" eli politiikan ruohonjuuritason toimijoilla kilpailla vaaleissa näitten "huippuvarusteltujen" jakarandapalliinsa liimattujen kanssa? Ja mitä tekemistä vallitsevalla systeemillä on enää demokratian kanssa? Jutta Urpilaisen eduskuntaan nousunkin on ensimmäisellä kerralla kerrottu tapahtuneen siten, että hänen ex-kansanedustajaisänsä luopui paikastaan tyttärensä hyväksi. Vasta toiselle kaudelleen hänen mainitaan tulleen valituksi omin avuin. Mitä tällainen oikein on? Demokraattisesti periytyvää valtaa? Eihän sellaista ole olemassa! Tämä meillä nykyisin toimiva systeemi on todellisuudessa joku kieroutuneen harvainvallan versio. Miten sitä joskus lapsena rallateltiinkaan? "Nostakaa Tarzan puuhun, kuvaus voi alkaa!"

Ei kommentteja: