20.5.08

Puoluekokousuutisointia

Puoluekokous Mikkelin lyseossa on ohi. Kivaa oli, ja rauhallista. Tämä kun ei ollut henkilövalintakokous, joten taistoja ja kauppaa ei tarvinnut käydä. Ensi kevään puoluekokouksessa minusta tulee sitten puolueen täysinpalvellut nestori 43 vuoden kunnioitettavassa iässä. Silloin tulen palvelleeksi puolue"koneistoamme" 10 vuotta valtakunnanpolitiikan tasolla. Ensin neljä vuotta eli kaksi kautta puoluehallituksen jäsenenä, sitten yksi kaksivuotiskausi puolueen varapuheenjohtajana ja lopuksi kaksi kautta valtuuskunnan puheenjohtajana. Kaikesta siitä, mitä ei-kansanedustaja voi puolueessa saavuttaa, olen saanut lähes kaiken. Puoluesihteeriksikin on pyydetty useamman kerran, mutta siihen en ole ollut halukas asettumaan ehdolle. Työryhmää olen puheenjohtanut, myös vaaliohjelmatyöryhmää. Vain puoluekokouksen puheenjohtajuus puuttuu, ja senkin kokeminen on ehkä vielä joskus mahdollisuuksien rajoissa :).

Jääköhän ensi kevään jälkeen jäljelle vain muisteleminen? Kuinka haikea kokous siitä minulle tuleekaan? Vai olenko vapautuneen estoton?? No, sen näkee, mutta olen kyllä todella nauttinut työn tekemisestä vihreiden porukoissa, eikä se tietenkään vielä ensi puoluekokoukseen lopu. Voin ruveta vaikka aktiiviseksi nestorijäseneksi johonkin vihreiden työryhmään. Hupaisaa tässä on tietysti se, että jokseenkin kaikissa muissa suomalaisissa puolueissa 43-vuotiaat ovat vielä nuoriso-osastoa :), mutta meillä nelikymppinen voi todella olla kokenut puolueen jäsen. Syitä on kaksi: nuorillekin jäsenille annetaan vastuuta ja kovia paikkoja, ja rotaatioperiaate pitää huolen ripeästä virkakierrosta. Sammal ei kasva päälaelle, kun hommia pitää vaihtaa aina parin kauden välein. Se on oikein hyvä juttu, suosittelen muillekin.Puoluekokouksen politiikasta muutama linkkivinkki kiinnostuneille:

Vaalirahasotkusta ja eilisestä kaupunginvaltuuston kokouksesta sekä maakuntahallituksestakin olisi kiva raportoida, mutta nyt en millään ehdi ja kotoa nettiyhteys ei taida taaskaan toimia. Ei ainakaan eilen toiminut. Harmi. Loppuun Etelä-Savon vihreiltä saatuja terveisiä. Kiitos heille kokousjärjestelyistä, ja puoluetoimistolle kanssa!

Ei kommentteja: