12.5.08

Monttu auki

Suu loksahti auki kuin telkänpönttö, kun kuuntelin keskustan ryhmäjohtaja Timo Kallin kohutun haastattelun hänen vaalirahoituksestaan. Ihan totta, kansanedustaja ei voi eikä saa sanoa näin! Kallin kunniaksi on tietysti sanottava, että hän rehellisesti sanoi, että laista viis, hän ei aio sanoa, mistä vaalirahoituksensa sai, ja täten leväytti koko suomalaisen vaalirahoitusilmoitusjärjestelmän kulissimaisuuden kansan syvien rivien eteen.

Kalli-keissistä ovat ansiokkaasti bloganneet niin puoluesihteeri Panu Laturi kuin kansanedustaja ja Vihreiden varapuheenjohtaja Jyrki Kasvi, lukekaa heidän kirjoituksensa. Olen täsmälleen samaa mieltä. On se nyt pikkaisen eri juttu, jättääkö tavis käyttämättä pyöräilykypärää vai jättääkö valituksi tullut kansanedustaja ilmoittamatta muutama kymmenen tuhatta euroa vaalirahaa, vaikka kumpaiseenkaan lain rikkomisesta ei ole säädetty rangaistuksia. Toisesta pitäisi kyllä säätää. Hyvä hallitus: toimintaa, pyydän!

Jos ei tiedä, mistä kohistaan, voi ohjelman katsoa Yle-Areenasta. Ja kun vauhtiin pääsee, voi katsoa myös sunnuntai-iltana tulleen Ykkösdokumentin suomalaisesta korruptiosta. Liittyy tähän tematiikkaan, ja mainituksi ohjelmassa tulee myös kotikaupunki Turku.

Mitäpä muuta? Työtä ja puutarhaa, pääasiassa. Kollegan kanssa suunnittelemme yhtä proggista, siitä ehkä lisää joskus toiste. Harjoittelukausi päättyi, opetusharjoittelijat lähtivät, vain yksi rästitunti ja pari loppupalautetta on jäljellä. Loppukevään saan olla "kahden" oppilaiden kanssa :). Perjantaina olin lukion ympäristökurssilaisten kanssa patikkareissulla Ruissalossa. Siellä oli kauniin kevätpäivän kunniaksi varsinaiset biologian opettajien kokoontumisajot.

Viikonlopun olimme pääasiassa kotona, oleilimme ja laitoimme pihaa sekä sunnuntai-iltana käväisin vihreiden valtuustoryhmän kokouksessa.

Tänään maanantaina olin koululla tapaamassa varsinaissuomalaisia kansanedustajia, joita tuli pieni ryhmä tutustumaan Varissuon ja Norssin tilanteeseen ja maahanmuuttajataustaisten lasten ja -nuorten opetukseen. Kiva, että tuli edes pieni ryhmä. Meillä Varissuolla toimivilla olisi paljon tarpeita sekä valtion että Turun kaupungin suhteen. Vaan mahtaako kumpikaan kuulla?

Vakkelta tulin jokirantaan pyärängummiksi. Varsinais-Suomen agendatoimisto kampanjoi alkanutta Pyörällä töihin -viikkoa. Meitä valtuutettuja oli pyydetty pyärängummeiksi, eli jokirantaan pumppaamaan ilmaa pyöräilijöiden renkaisiin ja rasvaamaan kettinkejä. Siinä sitten karjuin vastatuuleen ohiajaville, että "Ilmaista ilmaa tarjolla! Rasvaa kettinkeihin!" ja pumppasin renkaita. Vauhtiin päästyämme väkeä myös riitti tapahtumassa. Olin hakenut lainaan vihreiden toimistolta kunnollisen jalkapumpun, sillä oli hyvä pumpata. Ajattelin, että pikkupumpulla en kauaa jaksa askarrella selkä mutkalla. Parin tunnin pumppauksen jälkeen alaselkä alkoi jalkapumpusta huolimatta hieman osoittaa mieltään. Mutta kiva kokemus kaiken kaikkiaan, ja tosi moni huoltopisteeseen pysähtynyt pyöräilijä poistui paikalta hymyillen :). Menen kyllä toistekin, jos pyydetään!

Ei kommentteja: