2.1.08

Blingiä odotellessa kukkajuttuja

Jos otsikko vaikuttaa käsittämättömältä, se on jatkoa eilisen pitkän kirjoituksen loppuun. Katsokaa sieltä.

Kävin tänään kirjastossa, puutarhahyllyllä. Raahasin kotiin kilokaupalla puutarhakirjoja. Yritin etsiä sellaisia, jotka käsittelisivät nimenomaan eri tyyppisiä puutarhoja ja puutarhasuunnittelua, ei niinkään sitä, millaiseen paikkaan olisi hyvä istuttaa särkynytsydän tahi parsakaali. Löysin jotain, katsotaan tuovatko ne valoa pimeyteen.

Eilen bloginpäivityksen jälkeen lomalaisella oli aikaa surffailla puutarhasivuille. Netistä kun todellakin löytyy vaikka mitä. Pulma on lähinnä siinä, että aikaa siihen etsimiseen ei ole. Onnistuin löytämään tosi kivan sivuston, joka opastaa eri tyyppisten puutarhojen suunnittelun perusteisiin. Puutarhafriikeille sivut ovat varmaan umpituttuja, mutta ehkä eivät kaikille niille noviiseille, jotka aikovat keväällä maata kuopia. Joten mainostanpa sivuja nyt ja heti. Tällä BBC:n puutarhasivustolla on How to be a gardener-sivut, ja siellä osiot 1 ja 2, joista ykkönen opastaa puutarhan perustamisen ja hoidon saloihin, ja kakkonen eri tyyppisten puutarhojen suunnitteluun. Of course in English. Kannattaa tutustua ja tutkia rauhassa, jos puutarhan perustaminen/renoveeraaminen kiinnostaa. Napsuttele eri vaiheet eriin sivun yläosan värikkäistä pyörylöistä. Jokaisen pyörylän alla on oma erillinen usean alasivun osio, jotka on syytä käydä teksteineen rauhassa lukien läpi. Seuraa sivun alareunan nuolia, niin pääset alasivulta toiselle. Top 10 kasvit voi huoleta ohittaa, niiden jälkeen tulee kiinnostavampaa dataa puutarhaansa ideoivalle.

Toki sivut on toimitettu brittien olosuhteisiin, mutta se ei ole tässä oleellista. Ideoita voi poimia myös tänne Pohjolaan. Sivuilla on myös videoita ja sieltä voi ladata puutarhasuunnitteluohjelman. Not bad!

Ja lisää kukkajuttuja. Katumaisemaa ilahduttamaan ovat mainosmaailman vuodenkierron (tiedättehän: olut säiden lämmetessä, kondomit juhannusviikolla jne.) mukaan ilmestyneet tutut tulppaanimainokset: On tulppaanien aika. Tykkään! Värikkäät kukat piristävät katukuvaa ja pidän tulppaaneista. Ei haittaa, että olen nähnyt samat mainokset sata kertaa ennenkin. Mutta yksi pulma kuviin liittyy. Se oikein riivaa minua. Kuvissahan on erilaisia teemoja kuten pinkinpunainen rakkaus ja riemunkirjava ystävyys. Ja keltainen intohimo. Siis se kuva, jossa kaksi keltaista tulppaania kaulailee toisiaan. Keltainen intohimo??? Ilo voi olla keltainen, riemakkuus voi olla keltainen, rohkaisu ja piristys voivat olla keltaisia. Kevät voi olla keltainen, jopa syksy voi olla keltainen. Mutta intohimo? Intohimo ei ikinä, koskaan, missään, milloinkaan, never voi olla keltainen. Millainen tyyppi mainoksen on aikoinaan präkännyt?

Ei kommentteja: