13.4.07

Menkää Kiasmaan!


Säätytalolla ollaan, edelleen. Hallitusneuvotellaan ja odotellaan. Kun ei oikein muuta voi kirjoittaa, laitanpa tähän lähikuvan harmaasta pöytäliinasta. Joka ei kyllä ole Säätytalolta, mutta muutoin kuvaa venttailevaa avustajatunnelmaa.

Pari viikkoa takaperin kävimme mieheni kanssa Kiasmassa. Maisema- ja Idästä tuulee -näyttelyissä oli muutamia oikein hauskoja töitä, joita tuli myös kuvattua (kyllä, Kiasmassa on lupa valokuvata). Opettajat saavat muuten OAJ-kortilla vuosilipun (10 €), jolla pääsee rajoituksetta Kiasman lisäksi myös Ateneumiin ja Sinebrychoffin taidemuseoon. Tässä pari muistumaa näyttelystä:

Yllä indonesialaisen Heri Donon teos "Poliittiset pellet". Pellet oikealla.

Tässä taas pienen pieni yksityiskohta Tuula Närhisen teoksesta "Senne". Närhinen oli ottanut ja suodattanut vesinäytteitä belgialaisesta Senne-joesta ja sitten maalannut mikroskoopilla tarkastelemiaan suodatustuloksia. Biologia työ ilahdutti, ja pienistä maalauksista löytyi myös tuttua eläinkuntaa. Keskimmäisessä ympyrässä vesikirppu.

Viimeisessä kuvassa talon yläkerroksista on taas indonesialaisen Melati Suryodarmon performanssin hauska lopputulos, jos nyt oikein ymmärsin. En nähnyt tätä performanssia videolta, mutta pari muuta näin, ja niistä pidin kovin. Suosittelen!

Ei kommentteja: