1.2.07

Tänään Vimmaan & lisää vaalikoneita

Norovirus iski sitten tähänkin savuun. Päivä kuluu kotosalla, yö meni hyvinkin läheisessä kontaktissa Arabian kanssa. Ei kivaa, tuntuu siltä kuin olisi myrskyn kourissa vellova valtameri suolistossa. Saa nähdä, tokenenko illaksi sen vertaa, että pääsen Varsinais-Suomen vihreiden kampanja-avaukseen nuorisotalon Vimmaan.

Jos en itse ehkä pääsekään paikalle (yritetään nyt kuitenkin), muiden kannattaisi mennä. Liput 2 euroa, ei oo paljoa. Sillä hinnalla saa kuunnella mm. Pekka Haaviston juhlapuheen ja haitarimestari Marko Valtosta. Ohjelmassa on meille ehdokkaille Taitajakisa 2007-2010. Meidät pannaan mittelemään joukkueittain, ja ainoa keino voittaa on taitava poliittisen osaamisen käyttö. Tehtävät vaihtelevat, jokainen saa yksilöllisen haasteen. Kannattaa tulla nauramaan kustannuksellamme!

Joten: tervetuloa tänään nuorisotalo Vimmaan, Aurakatu 16, klo 18.00! Kahvitarjoilu! Pääsylipun hinta 2 euroa.

Tänään on auennut pari kiinnostavaa vaalikonetta:

Ylen vaalikone ja Katrin vastaukset

Turun Sanomien vaalikone Koneesta ei saa suoraan ehdokkaiden henkilökohtaisia vastauksia, mutta jos ei vastaa mihinkään (= vastaus kaikkiin kysymyksiin on Ei Osaa Sanoa), pääsee nopeasti ehdokaslistaukseen. Minut löytää listan siitä päästä, jossa on mielipiteitä :). Samalta sivulta löytyy myös kaikkien vastanneiden ehdokkaiden lista aakkosjärjestyksessä. Toki vaalikoneeseen kannattaa vastata ihan itse, ja etsiä sitten ehdokaskohtaisia vertailua, joten ylläoleva tiedoksi vain kaikkein kiireisimmille.

Viime yönä kirjoittaessa unohtui kertoa kuluneesta viikosta se, että tiistaina tarkastuslautakunnan kokouksen jälkeen oli vuorossa vihreiden naisten tilaisuus, jossa perustettiin Turun seudulle uusi vihreä yhdistys. Olen ollut monia vuosia (varmaan likemmäs kymmenen vuotta) järjestämässä näillä seuduin epämuodollista naistoimintaa, joista moni varmaan muistaa ainakin naisten saunaillat, Vihreät Vihdat. Olemme järjestäneet myös mm. seminaareja. Nyt toiminta saa järjestäytyneen muodon. Itse en voinut lähteä mukaan uuden yhdistyksen hallitustoimintaan, sillä aikaresurssit eivät kerta kaikkiaan anna enää myöten, mutta toiminassa ja tapahtumissa aion edelleen olla aktiivisesti mukana. Tässä kokouksesta lähtenyt lehdistotiedote:

VIHREIDEN NAISTEN PAIKALLISYHDISTYS PERUSTETTIIN TURKUUN

Vihreän liiton naisyhdistys Vihreät Naiset ry on saanut Turkuun uuden paikallisyhdistyksen. Turun Seudun Vihreiden Naisten perustamiskokous pidettiin tiistai-iltana, ja kokouksessa oli vieraana Vihreiden Naisten pääsihteeri Elina Hatakka. Aiemmin Vihreiden Naisten paikallisyhdistyksiä on perustettu Helsinkiin, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun ja Kaakkois-Suomeen.

Turun Seudun Vihreät Naiset ry:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin perheterapeutti Anita Birstolin. Hallituksen jäseniksi valittiin Lea Huuhtanen, Virpi Honkanen, Maarit Kaipiainen, Tuija Ollikkala, Arja Paasioksa, Elina Rantanen, Maarit Rintala ja Mervi Tiensuu-Tsiopoulos.

Turun Seudun Vihreät Naiset tulee toimimaan naisten tasa-arvon ja vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Tasa-arvotyötä tehdään myös tuomalla esiin naisten ja perheiden arkeen liittyviä epäkohtia. “Toiminnan tavoitteena on nostaa poliittiseen keskusteluun naisille tärkeitä asioita ja rohkaista naisia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen heille tärkeiden asioiden puolesta.”, tiivistää puheenjohtaja Birstolin.

“Huolimatta monin tavoin edistyksellisestä lainsäädännöstämme, korostuu politiikassa miesten valta. Vaikka naisia on näkyvästi mukana politiikassa, on keskeisimmillä poliittisilla paikoilla, kuten valtuuston ja lautakuntien puheenjohtajina usein mies. Poliittisilla naisjärjestöillä on edelleen työsarkaa Suomessa, kuten Turussakin viimeisimmän kaupunginhallituksen valinnassa nähtiin.”, sanoo perustamiskokouksessa puhunut Vihreiden Naisten pääsihteeri Elina Hatakka.

LISÄTIETOJA Anita Birstolin, puheenjohtaja, Turun Seudun Vihreät Naiset, GSM 044 536 8531

Ei kommentteja: