14.2.07

Kestävää kehitystä teoriassa ja käytännössä

Tiistai kului kestävän kehityksen parissa. Olin aamupäivän kaupungin eri hallintokuntien keke-vastaaville tarkoitetussa seminaarissa, johon minulta oli pyydetty tarkastuslautakunnan puheenjohtajan kommenttipuheenvuoro vs. ympäristötoimenjohtaja Olli-Pekka Mäen puheenvuoroon. Seminaari tuotti ihan hyvän katsauksen siihen, mitä tietyt hallintokunnat ovat tehneet ja tekevät kestävän kehityksen edistämiseksi Turussa. Erityisen hyvää toiminnassa on poikkihallinnollisuus, vaikka sen käytännön toteutuksen kehittämisessä vielä toki riittää tehtävää. Kaupungilla on myös omaan toimintaan laadittu ympäristöopas, jota kannattaa käydä tutkailemassa.

Seminaarin jälkeen oli vuorossa käytännön harjoitustyö. Vihreille on tulossa kauppahalliin vaaliosasto, ja Mari Saario, Martti Wallasvaara ja minä on pantu vastuuseen sen sisustamisesta. Kävin katsomassa tilaa ja painelin saman tien bussilla Ekotorille Kirkkotielle. Kuvasin siellä mahdollisia huonekaluja digikameraan. Sitten takaisin kauppahalliin parin vanhantavaran liikkeen kautta. Palaveri hallilla Marin ja Martin kanssa, päätös tavoiteltavasta tyylilajista ja sitten Marin kanssa takaisin ostoksille Ekotorille. Ostin sohvan, pöydän, senkin, kaapin, neljä tuolia ja peilin, yhteensä noin 180 euroa. Eipä tule kovin kalliiksi. Lisäksi kävimme Marin kanssa vielä kangaskaupassa.

Vaaliosastot aukeavat kauppahallissa perjantaina. Kannattaa käydä tutustumassa osastoomme, kunhan nyt saamme sen perjantaiksi kasaan (I hope...). Ajattelin panna seinälle huonekalujen myyntilistan, jotta tavaroista kiinnostuneet voivat ostaa sisustuksen kappaleita itselleen omakustannushintaan. Kotiin ne saa viedä tietty vasta 18.3. jälkeen. Eli tervetuloa vihreiden ekologiselle vaalikojulle kauppahalliin perjantaista 16.2. alkaen!

Vielä loppuun pari linkkivinkkiä tältä viikolta:
  • Anni Sinnemäki on avannut sivuston yksinhuoltajille. Tarjolla on tietoa ja henkilökohtaista kokemuksia.
  • Vihreiltä tuli tällä viikolla Irti öljyriippuvuudesta -ohjelma. Löydät tiedotteen ohjelmasta ja linkin itse ohjelmaan Vihreiden kotisivulta.
  • Tällä viikolla on avattu myös Ilmastonmuutos yhdyskuntasuunnittelussa -sivusto. Kyseessä on materiaalipaketti ilmastonmuutoksen ja yhdyskuntasuunnittelun välisistä suhteista. Se sisältää tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista yhdyskuntasuunnitteluun sekä yhdyskuntasuunnittelun keinoista vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja sopeuttaa yhdyskuntarakentamista muuttuvaan ilmastoon. Sivusto on suunnattu yhdyskuntasuunnittelun toimijoille: päätöksentekijöille, kuntien ja maakuntien liittojen kaavoittajille, kuntien tekniselle ja ympäristötoimelle, valtion ympäristöhallinnolle sekä yhdyskuntasuunnittelun konsulteille ja muille asiantuntijoille.

Ei kommentteja: