25.1.07

Sunnuntaina Loimaalle!

Maakunnan Naisten Maakunnasta eduskuntaan -kierros starttasi tänään Paraisilta. Sankkaa kansanjoukkoa ei kahvilaan tullut, mutta jonkun verran kuitenkin, ja keskustelu oli mukavan eläväistä ja maan pinnalla pysyvää. "Yleisön pyynnöstä" keskustelussa käsiteltiin mm. terveydenhuoltoa ja vanhuksista huolehtimista, työssä jaksamista lähellä eläkeikää, autoilua ja energia-asioita. Kiitos paikalle tulleille ja keskusteluun osallistuneille! Kahvilayleisöltä tuli oikein hyviä puheenvuoroja, ja niin tuli muilta ihanilta naiskilpakumppaneiltakin. Meille on lanseerattu uusi kiertueslogankin: "Ihanat naiset eivät jää rannalle!". Vaikuttaa siltä, että tästä tulee hauska reissu ympäri Varsinais-Suomea. Ilo on tärkeää, koska monilta muilta osiltaan vaalitouhu on kohtalaisen raskas ja kallis harrastus.

Väsymyksen takia ruotsini oli Paraisilla sen verran huonossa vireessä, että kaksikielisessä keskustelussa pysyttäydyin itse suomessa. Onneksi puheen ymmärtäminen toimi sentään sujuvasti. Minua harmittaa vietävästi, että aiemmin hyvä ruotsini on käytön puutteessa tosi pahasti ruosteessa, ja jos olen kovin väsynyt, se jumittuu kokonaan sanojen katoamiseen. Lukeminen ja kuunteleminen sujuu ihan ok, mutta puheen tuottamisessa on vaikeuksia, sanat on aivan hukassa, ja jos olen samana päivänä joutunut aiemmin opettamaan englanniksi (kuten usein joudun), menee kielet tykkänään sekaisin. Miten voi olla niin, että ihminen pääsee kaksikielisessä Turussa ja maakunnassa niin helpolla, että onnistuu ruostuttamaan tyystin toisen kotimaisen? Äh.

Maakunnan Naisten kierros kiinnostaa niin paljon, että pääsimme torstai-iltana Nelosen puoli kahdeksan uutisiin "harvinaislaatuisena tapauksena Varsinais-Suomesta"! Telkkari tuli ja teki jutun yhteistyöturneestamme. Hyvä niin, juttu toi kivalla tavalla esiin vaalikampanjan arkista aherrusta. Uutiset löytyvät varmaan lähipäivien ajan Nelosen nettisivuilta, jos ne haluaa käydä katsomassa. Perjantaiaamuna voi tilaisuudesta kuunnella uutisia Radio Vegan taajuudelta 101,4 MHz.

Maakunnasta eduskuntaan -kierros jatkuu sunnuntaina 28.1. Loimaalla. Paikkana on Kahvepaikka (Turuntie 10) ja ajankohtana klo 14-16. Tervetuloa!