28.1.07

HS ja Jorma Ollila

Hesari esittelee sunnuntaisivuillaan "tuunattua" Jorma Ollilaa: miestä, joka on koko lailla entisen näköinen, mutta kuullostaa ihan uudelta. Kannattaa lukea juttu, jos on kiinnostunut taloudesta, energiapolitiikasta tai ilmastonmuutoksesta, ja erityisesti niistä kaikista yhdessä. Lehden nettiversioista löytyy pieni pätkä artikkelia, koko juttuun on pakko hankkia käsiinsä jostain ihka oikea lehti tai sen maksullinen nettiversio.

Tässä pieni mainospala, joka toivottavasti saa suomalaiset "ydinvoima on välikauden ratkaisu" -papattajat lukemaan jutun ajatuksella: "Ollilan mielestä tärkein keino vähentää hiilidioksidipäästöjä on energiatehokkuuden kaksinkertaistaminen eikä ydinvoima. "Ilmastonmuutos on niin mutkikas ongelma, että täytyy kokeilla erilaisia tapoja vaikuttaa asenteisiin. Rohkaisisin aika radikaaleihinkin keinoihin", Ollila sanoo. ".

Ollila on aivan oikeassa siinä, että maailman johtavat yritysjohtajat alkavat olla ilmastonmuutosrealismissaan valovuosien päässä johtavista suomalaisista poliitikoista. Muissa maissa energiakeskustelu kulkee ihan eri latuja kuin mitä voi ymmärtää kuunnellessaan suomalaisten tunnustautumista yksi toisensa jälkeen ydinvoimauskovaiksi. "Ollila tuntee brittiläisen keskustelun läpikotaisin. Britanniassa jopa konservatiivipoliitikot tuntuvat esittävän ajatuksia, joista meillä puhuvat lähinnä vihreät ja Maan ystävät.".

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää tosiaan siltä, että "pahimmat" viherpiipertäjät tällä hetkellä ovat Jorma Ollila ja George W. Bush, joka muutama päivä sitten vaati autokannan uudistamista vähäpäästöisemmäksi. Mitä vihreät edellä ...

katrisarlund kirjoitti...

Jep! Ollilan haastattelu on ollut Suomessa silmiä ja (kokoomuksen) korvia avaava: "Mitä! Eivätkö kaikki maailman yritysjohtajat kuulukaan ydinvoimakuoroon?". Eivät kuulu. Ollila ei todellakaan ole ainoa, vaikka Ollilan motiivit voivat ilmastohuolen lisäksi liittyä toki Shellinkin toimialoihin. Vakuutusyhtiöt olivat varmaan ensimmäisiä talouselämän toimijoita, jotka heräsivät ilmastonmuutoksen talousvaikutuksiin. Hirmumyrskyt kuten Katrina, talvimyrskyt ja -tulvat vaurioineen, sähkökatkot seurauksineen, kuivuus, maastopalot... Maksettavaa riittää, ja vihaisia asiakkaita.

Ehkä makein kommentti, jonka olen Ollilan puheista kuullut, tuli eräältä tuttavalta. Hän piti lukukokemusta sangen outona: kuvissa esiintyi Jorma Ollila, mutta sitaatit olivat kuulemma kuin Satu Hassilta. Heh!