1.10.06

TS eduskuntavaalikuvioista

Aamun Turun Sanomat pohti eduskuntavaalikuvioita, paikkajakoja ja mahdollisia läpimenijöitä. Minun kannaltani juttu oli oikein myönteinen, tällaisesta saa buustia omaan kampanjaan:

Vihreiden ainoa paikka on vuodesta 1995 saakka ollut turkulaisen Janina Anderssonin hallussa. Olisi mojova yllätys, jos hän tippuisi. Tavoitteena olevalle toiselle paikalle riittää sen sijaan pyrkyä. Turun kaupunginhallituksen jäsen Ville Niinistö oli kova nimi jo viimeksi. Toinen turkulainen Katri Sarlund johtaa puoluevaltuuskuntaa.
Vihreiden äänestäjäkunta on sen verran naisvaltaista, että läpi saattaisi hyvinkin sujahtaa kaksi naisehdokasta.

Jos tunnet kutsumusta lähteä auttamaan vaalityössäni, ota ihmeessä yhteyttä! Soita tai meilaa, yhteystietoni löytyvät kotisivuiltani. Erinomainen tukiryhmäni toimii jo, mutta mukaan mahtuu toki kaiken aikaa!

Muita mielenkiintoisia tekijöitä Varsinais-Suomen vaaliasetelmassa on lähinnä kaksi: ketkä onnistuvat kaappaamaan muihin tehtäviin siirtyneiden poliitikkojen ison äänipotin (Ville Itälä, Olavi Ala-Nissilä, Jukka Roos, Jan-Erik Enestam). Enestamin perintö Stefan Wallinille on selvä, mutta muun äänipotin jakautuminen on mielenkiintoista. Toinen kiinnostava seikka on, miten käy kristillisten paikan, onnistuuko Sari Essayah uusimaan paikkansa. Vaikka TS:n juttu ei suuria muutoksia ennustanut, on onneksi kyse kuitenkin politiikasta. Kaikenlaista voi sattua. Vain yksi merkittävä tapahtuma, ja poliittisen kaleidoskoopin maisema näyttää taas hieman erilaiselta.

Sunnuntai kului kotosalla, mitä nyt illaksi lähdin sateessa pyöräillen valtuustoryhmämme kokoukseen. Ei sillä sateella ole väliä, näin kuivan kesän jälkeen sade tuntui vain eksoottiselta. Kävimme läpi kaupunginvaltuuston ja -hallituksen esityslistoja. Kaupunginvaltuuston valmistelulista vaikuttaa taas höyhenenkeveältä - ihmettelen, miksi valmistelu ei tuota meille asioita päätettäväksi. Mikä mättää?

Ei kommentteja: