12.1.09

Lehdistä leikattua

Maanantain Hesari kirjoitti puolueiden paneutumisesta maahanmuuttopolitiikan kysymyksiin. Toimittajat olivat penkoneet puolueiden ohjelmia ja tulleet siihen tulokseen, että eniten maahanmuuttoa ja maahanmuuttajia koskeviin kysymyksiin on paneutunut vihreät. Myös keskustalla ja kristillisillä on jutun mukaan yksityiskohtaista ohjelmamateriaalia. Kevyimmillä poliittisilla linjauksilla etenee kuulemma vasemmistoliitto.

No juu, onhan meillä linjauksia. Useamman ohjelmapaperin verran. Meillä on puolueessa maahanmuuttajia, maahanmuuttajien parissa työskenteleviä, suurten ja maahanmuuttajien suosimien kaupunkien väkeä ja muuten vaan maahanmuuttaja-asioista ja ihmisoikeuksista kiinnostuneita. Myös kansanedustajien parissa. Ihmekös tuo, että olemme ymmärtäneet kysymyksen yhteiskunnallisen merkityksen ja keskustelijoita riittää aina ohjelmatekoon asti. Eduskuntaryhmä onkin tuottanut kokonaisen kolmen ohjelmapaperin sarjan maahanmuuton ja maahanmuuttajien tiimoilta. Olen itse ollut puoluevaltuuskunnan puheenjohtajana vahvasti edistämässä maahanmuuttajia koskevien linjausten syntyä, erityisesti kotoutumispaperin osalta. Kotoutumispaperin työstämiseen osallistettiinkin koko puoluevaltuuskunta.

Tässä kiinnostuneille linkkejä vihreisiin ohjelmapapereihin:

Monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttajia erityisesti koskeviin kysymyksiin on viittauksia myös monissa muissa ohjelmissa.

Toinen kiinnostava lehtileike löytyy viime sunnuntain Turun Sanomista. Sunnuntaisivuilla oli iso juttu Turun puistojen nakertamisesta suunnitteluvarauksin. Just niin, tätä sättäämistä on tässä kaupungissa yritetty saada takaisin oikeille raiteilleen sankoin joukoin. Samaan viitattiin myös maanantain pääkirjoituksessa. Olen itsekin kirjoittanut tänne blogiin suunnitteluvarausongelmista pitkästi mm. kesäkuussa 2007. Asioiden runnominen eteenpäin suunnitteluvarauksilla on tullut vuosien mittaan tutuksi myös suuresta määrästä elinympäristöstään huolestunutta kuntalaispalautetta.

Meillä ei ole minkäänlaista pulaa ydinkeskustaa lähellä olevasta rakennuskelpoisesta maasta. Ongelma on ennemminkin päinvastainen: kuka toteuttaa kaikki suuret suunnitelmat? Rakentamiselle on jo valmistuneissa ja työn alla olevissa kaavoissa kerrosneliömetrejä vaikka lampaiden syötäväksi, ja merkittävä osa tästä on lähelle keskustaa sijoittuvaa täydennysrakentamista. Puistojen rakentaminen vain laskee kaupunkiasumisen kilpailukykyä suhteessa naapurikuntien omakotitarjontaan. Niin tyhmää, niin tyhmää...

Ei kommentteja: