20.10.08

Hepokullan puiston ja Rakuunapuiston puolesta!

Suunnitteluvarauksen myöntäminen Hepokullan puistoon ei ole ollut ajatuksena siitä parhaimmasta päästä. Olen raivonnut kaupungin omista säännöistään ja suunnitelmistaan piittaamattomasta toiminnasta jo Vasaramäen Rakuunapuiston kohdalla (bloggaukset 8.6.2007 , 15.6.2007, 21.6.2007), ja niin on moni muukin. Rakuunapuiston osallistumis- ja arviointisuunnitelma tulee muuten ympäristö- ja kaavoituslautakunnan käsittelyyn tämän viikon tiistaina. Eli kaupunki on viemässä hölmöä suunnitelmaa eteenpäin. Vihreät tulevat vastustamaan kaavoittamisen aloittamista, näin valtuustoryhmämme linjasi sunnuntai-iltana.

Viime torstaina lautakunnan esityslistan kautta julki tulleesta Rakuunapuiston osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) käy ilmi, että kaavahankkeesta ollaan järjestämässä yleisötilaisuutta keskiviikkona 22.10.2008 kello 18.00 Vasaramäen koululla, os. Lehmustie 7. Aika hoppu on, kun itse OAS pitäisi vasta hyväksyä edellisenä päivänä lautakunnassa! Entä jos lautakunta hylkää kaavahankkeen? Tai jättää OAS:n pöydälle? Miten alueen asukkaat ja muut kiinnostuneet ehtivät tällä aikataululla saada asiasta tiedon ajoissa, jotta pääsevät osallistumaan tilaisuuteen? Onko tämä nyt asiallista menettelyä ollenkaan? Hanketta esittelevät suunnitteluvarauksen saajan edustajat ja kaavan valmistelija kaupungin edustajana. Ikävä kyllä en itse pääse tuolloin paikalle, kun olen samaan aikaan toisaalla kouluaiheisessa paneelissa panelistina. Mutta toivottavasti te muut menette sankoin joukoin ja panette kampoihin tälle(kin) pöljälle hankkeelle.

En lähde nyt käsittelemään laajemmin suunnitteluvarausten käyttöön liittyviä vääryyksiä, olen kirjoittanut niistä pitkälti Rakuunapuiston kohdalla. Mutta mainostan Hepokullan alueen asukkaiden aktiivisuutta: he kokoavat puistonsa puolesta adressia. Nettiadressi löytyy osoitteesta

http://www.adressit.com/pro-hepokullan-puisto

Klikkaa itsesi sinne ja allekirjoita.

Suunnitteluvarauskäytännön kritiikkiä löytyy muuten myös kaupungin viime vuoden arviointikertomuksen sivulta 36. Ja ihan minusta riippumatta, vaikka kyseisen lautakunnan puheenjohtaja olenkin. Panin kertomusta valmisteltaessa tyydytyksellä merkille, että revisiotoimistokin oli kiinnittänyt huomiota suunnitteluvarauskäytäntöön liittyviin ongelmiin.

Sormet siis pois kaupungin asukkaiden virkistysalueista! Vai pitäisikö sanoa sorkat?

Ei kommentteja: