7.10.08

Ei kampanjaa näissä vaaleissa?

Voi hitsinpimpula. Nähtävästi en ole tekemässä näissä vaaleissa mitään kampanjaa, sillä en ole ehtinyt panna tikkuakaan ristiin kampanjani eteen. Aika menee tykkänään työn ja luottamustehtävien hoitamiseen, enkä silti ehdi tehdä kaikkea mitä pitäisi. Ei ole ehdokkaalla esitettä, ei mainoksia, ei mitään. Minkähänlainen jymymene(s)tys tästä mahtaa tulla?

Sitten viime päivityksen olen ollut lauantain töissä (ensin lauantaikoulupäivä ja sitten puoliveso puheenymmärtämisestä koulussa), sunnuntain Kirjamessuilla ja poliittisissa neuvotteluissa. Maanantaina töissä, tarkastuslautakunnan projektiohjausryhmässä, valtuustoryhmän kokouksessa ja valtuuston kokouksessa, tänään tiistaina töissä ja tarkastuslautakunnan kokouksessa. Koska edellinen viikonloppu kului valtuuskunnan kokousta vetäessä, alan tuntea olevani levon tarpeessa.

Maanantain valtuustossa olinkin aika hiljaista tyttöä, sillä tämä jatkuva venyminen ja vanuminen mahdottomiin aikatauluihin alkaa vaatia veroaan. Selkälihas kramppasi niin että silmissä kipunoi. Pidin parempana olla menemättä irvistelemään puhujanpönttöön. Mutta jos valtuuston lista kiinnostaa, löydät sen täältä. Ja osasivat ne puhua pitkään ilman minunkin jaarituksiani, kokous kesti yli kolme tuntia. Tarkastuslautakunta tänään kesti sekin ainakin kolme ja puoli tuntia. Tosi mukavaa kipeällä selällä... Meillä oli kaksi hallintokuntavierailua, ja ei sille mitään voi, että niihin menee aikaa. Vierailut olivat kyllä kiinnostavia ja haastatteluissa tuli esiin paljon uutta.

Koulussa alkoi viime viikolla uusi jakso. Ensimmäinen viidennes kouluvuotta on siis takanapäin (mitä nyt vieläkin on kokeita korjaamatta, anteeksi oppilaat!). Samalla tupsahtivat opetusharjoittelijat taloon ja alkoivat pitää ensimmäisiä tuntejaan. Minulla on tänä syksynä neljä harjoittelijaa henkilökohtaisessa ohjauksessani.

Tässä jaksossa minulla on kolme uutta peruskouluryhmää, kolme vanhaa ja yksi lukion tutkimuskurssi. Tutkimuskurssi on hauska vedettävä. Viereisessä kuvassa on tänään lukiolaisten kanssa väsäämämme värikäs matovaario eli matojenkasvatuskomposti. Vanhan hienon matovaariomme lasilevy oli hajonnut ja jouduin hankkimaan uuden lasiastian lierojen kodiksi. Saa nähdä miten viihtyvät. Oppilaat kerrostivat huolella multaa, hiekkaa, kasveja ja omenia, joten perusasioiden pitäisi olla kunnossa. Kurssin aikana lierot tekevät kauniista kimarasta mustaa multaa. Näitä koe-eläimiä seuraamalla tutustumme hajottajien toimintaan ekosysteemissä. Huomenaamulla alkavat kurssin "oikeat" tutkimustyöt.

Politiikasta lyhyesti: lähinnä on tullut kummastelua ja kauhisteltuakin maailmantalouden myllerrystä. Mitähän islantilaiset mahtavat näinä aikoina ajatella? Huh. Tuntuu todella kurjalta ajatella, että pieni maa on menossa kohti bankrottia joidenkin yli-innokkaiden pankkiirien takia.

Vihreät julkaisivat tänään ilmastoreformin, jossa esitetään 12 paikallista ratkaisua ilmastokriisiin. Voit tutustua linjauksiin täällä. Tänään puolue on myös ottanut kantaa aselain uudistamisen keskisimpiin kysymyksiin. EU:n tuoreista ja tärkeistä ilmastolinjauksista voit lukea lisää Satu Hassin blogista eli täältä.

Iloiseksi lopuksi liitän tänne tänään ohimennen Kupittaan puistosta napsimiani kuvia. Joskus pitää hopusta huolimatta pysähtyä katsomaan kasteen kimallusta. Aamu oli kaunis ja syksyinen puisto ihana. Suosittelen muillekin puistovisiittiä, jos ilmoja riittää.

Ei kommentteja: