29.9.08

Vihreiden valtuuskunta Kotkassa 27.-28.9.

Viikonloppu kului siis Kotkassa Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa. Väkevähkön puoleinen puheeni Kauhajoen surmista ja siitä seuranneesta tilanteesta oli mennyt hämmentävän hyvin läpi tiedotusvälineissä. Liekö tämä sitten ollut se minun 15-minuuttiseni? Tärkeää tietty on, että ne puheessa esilletuomani asia menevät eteenpäin. Jos jotain voi päätellä siitä palautteesta, mitä ole ihmisiltä saanut (sekä valtuuskunnassa että aivan tuntemattomilta), niin kovin moni tuntuu ajattelevan kanssani samalla tavalla. Kiitos vain palautteesta, sekä kehuista että kritiikistä. Hate meiliäkin tuli, mutta sen jätän omaan arvoonsa.

Kokous sujui hyvin. Kotkan Vihreät olivat satsanneet järjestelyihin ja kaikki sujui ongelmitta. Lauantaina päivä alkoi kivalla ja aurinkoisella häppeningillä. Kotkan Vihreät olivat kasanneet toritapahtuman, jossa oli telttakojun lisäksi esiintymislava ja kotieläinpuiston eläimiä. Lapset olivat eläimistä aivan innoissaan. Torin lavalla oli monenlaista ohjelmaa, ja Vihreät vetivät mm. vaalikeskustelua, johon oli Vihreiden lisäksi kutsuttu lyhyen palopuheen pitäjiä kaikista puolueista. Hyvä idea, ilmassa oli aidon vaalijuhlan tuntua.


Erään valtuuskuntalaisen sukulainen oli sanonut, että mukavaa, kun vaalitapahtumassa oli vuohi. Yleensä on kuulemma vain aaseja ja sikoja. Hmm.


Kuvassa hallintosihteeri-Rusto hallinnoi ja puoluesihteeri-Panu katsoo kaukaisuuteen.


Vihreiden tiedottaja-Suvi ulkotyössään.


Kotkan Vihreiden Leena Griinari juontaa paneelia.


Itse kokoussali oli kaupunginvaltuuston kokoussali. Kävimme ajankohtaisen poliittisen keskustelun lisäksi lauantaina läpi paperin, josta sunnuntaiksi muodostui Vihreiden asuntopoliittiset linjaukset kasvukeskusten ja kaupunkien asuntopolitiikkaan. Sunnuntaina kävimme myös läpi koulutuspoliittisen ohjelman luonnoksen. Keskustelu oli vilkasta ja nopeaa, parissa tunnissa 37 puheenvuoroa.


Lauantain iltaohjelma piti sisällään tutustumisen Kotkan uuteen merikeskus Vellamoon. Hieno on pytinki, se täytyy sanoa.

Rakennus on tehty hyökyaallon muotoon. Se näkyy myös sisäpinnoissa.


Hymyilevä tullimies - museoitu kummajainen?

Säilykepurkilla halki ilmojen?Hieno museo kaiken kaikkiaan. Upea suorastaan.


Jälkikirjoitus maanantaina: pakko on myöntää, että Aurajoen rantaan ei olisi taidettu saada istutettua näin näyttävää rakennusta. Kotka ja Turkuhan kävivät aikanaan kiperän kamppailun museon sijaintipaikasta. Turulla ja Forum Marinumilla olisi ollut jo paljon valmiina valtakunnallista merimuseota varten. Mutta meillä oli myös valmista rakennuskantaa. Jos joku olisi ehdottanut, että rakennetaanpa tällainen pytinki Aurajoen suulle, kansallismaisemaan ja Turun linnan viereen, niin miettikää, millainen keskustelu siitä olisi syntynyt. Kiasma ja Mannerheim olisi saattanut olla kevyttä kamaa sen rinnalle. Joten onnittelin puheenvuorossani vilpittömästi Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfiä: on hienoa, että tänäkin päivänä tehdään näin näyttävää julkista rakentamista. Turkuun tämä ei olisi onnistunut, joten onneksi merikeskus Vellamo tuli Kotkaan. Onnea ja menestystä uudelle museolle!

JK2.
Merikeskus Vellamon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki.

Ei kommentteja: