13.9.08

Hajahuomioita

Käsi on kipeänä, joten yritän tiivistää männäviikon lyhyeen. Viikon uutinen - masentava mutta ei yllättävä sellainen - oli Stora Enson ja UPM:n irtisanomiset. Työntekijöiden ja alihankintayritysten kannalta tilanne on paikkakunnasta riippuen vaikea tai erittäin vaikea. Onnettominta on, että soppa lienee pitkälti omin käsin keitetty. Ei kyse ole niinkään puutulleista tai energian hinnasta (mikä Suomessa on eurooppalaisittain alhainen) tai edes työn hinnasta, vaan siitä, että keskeinen teollisuudenhaaramme on lyönyt kehitystyötä laimin. Laakereilla on lepäilty liian pitkään, vaikka markkinat ja globaali kilpailutilanne ympärillä ovat menneet menojaan. Ruotsissa on oltu aktiivisempia jalostusarvon nostamisessa ja siellä pärjätäänkin paremmin.

Vihreiltä on muuten ensi viikolla tulossa metsäaiheinen linjapaperi. Palataan sitten asiaan.

Henkilökohtaisesti kulunut viikko oli "Hymyile - olet tähtäimessa!" -viikko. Maanantaina oli ehdokaskuvaus, tiistaina koulukuvaus ja torstaina mainoskuvaus. On siis meikattu ja kammattu. Alla tavanomaista siistimpi minä Helsingissä odottelemassa Tuhkimon paluumatkaa Turkuun ennen kurpitsaksi muuttumista, tai jotain sellaista.

Tänään perjantaina oli kaunis päivä ja töiden jälkeen löntystelin kaikessa rauhassa kaupungilla. Aurinko paistoi niin kivasti, että piti oikein kaivaa kamera esiin.

Tuomiokirkon puistossa punaiset istutukset loistivat vihreän vehreää taustaa vasteen, Per Brahen valvovan katseen alla.


Turun vanha pääkirjasto avataan remontin jälkeen ensi viikon perjantaina 19.9! Tätä ovat kaupunkilaiset totta vie odottaneet - nyt kirjasto vihdoin valmistuu kokonaisuudessaan!


Kirjaston edustalla suihkulähde kutsui kameraa. Tässä komeilevia meriheposia...


... ja tässä pyllistävä leijona. Hmm.


Kirjaston sisäpihalta löytyi mielenkiintoinen kontrasti...

... ja kivoja heijastumia.

Viidakkokirjasto?


Käsi kipeänä en kirjoita nyt enempää, mutta Ike-myrskystä (siitä Ameriikan versiosta, siis) kiinnostuneille vinkkaan Pauli Jokisen blogiin. Kannattaa tsekata, jos sääasiat ovat mielenkiinnon kohteena.

Ei kommentteja: