26.5.08

Viikonloppu Kylässä

Tuli viettyä viikonloppu itäisessä pääkaupunkikylässä. Tässä hieman matkamuistoja kaupunkikuvan saralta. Ekassa kuvassa kekkosenaikaista arkkitehtuuria: hotelli, jossa edesmenneen Neuvostoliiton keskuskomitean jäsenet Suomessa vieraillessaan tapasivat yöpyä. Hotelli on museoitu historiallisena muistumana jälkipolville, jotta Helsingissä voidaan kuvata muitakin itänaapurileffoja kuin pelkästään tsaarinaikaa.

Hops. Sori. Eikun siis kuvassa onkin pari vuotta sitten rautatieaseman viereen paraatipaikalle kunnostetun Elielinaukion laitaan rakennettu upean upouusi Holiday Inn-hotelli. Unohtakaa se neukkujuttu. Stadi on iso kylä ja sinne mahtuu monenlaista rakentamista.Isossä kylässä on monia mainioita pikku kyliä. Vierailimme yhdessä niistä, Kumpulan kyläjuhlilla. Siellä oli kilometrin mittainen ihana kirppiskatu ja puolivälissä ohjelmaa. Ihmiset myivät tavaroitaan, kahvia, mehua, leivoksia ym. Porkkanakeitto oli kyllä ikävästi loppunut kesken. Tahtoo tällaisen Turkuunkin!!!


Kumpulasta jatkoimme seuraaville kyläjuhlille, Maailma kylässä -tapahtumaan. Tämä on lemppareitani suvi-Suomen ohjelmatarjonnassa. Ja niin taitaa olla monen muunkin mielestä, väkeä oli tungokseksi asti. Kävimme festareilla kahtena päivänä.
Maailma kylässä on järjestöaktiiveille taivas - siellä et todellakaan ole yksin! Järjestöteltan kokokin on, no, järjetön. Meno on tosi leppoisaa ja musiikin lomasta löytyy paljon asiaa. Kuka vielä kehtaa sanoa, että järjestötoiminta on pelkkää puuhastelua? Kaikki maailman järjestöihmiset - yhtykää!

Paljon siis kyliä ja kyläjuhlia niillä siellä uudessa pääkaupungissa.

Ei kommentteja: