3.3.07

Tusarin kysely povaa kahta vihreää kansanedustajaa

Tervetuloa jutustelemaan sunnuntaina Aurajokirantaan kaupungintalon edustalle (Aurasillan pieleen) klo 11-14! Tukiryhmäläisiäni on paikalla tarjoamassa kuumaa mehua.

Lauantaina Turun Sanomat julkisti tämänkertaisen vaaligallupinsa tulokset. Lisäpaikan olisimme kyselyn mukaan saamassa me vihreät (!!) ja meidän lisäksemme keskusta. Yhden paikan menettäjiksi ennakoidaan vasemmistoliittoa ja kristillisiä.

Gallupista saatujen kannatuslukujen muutokset ovat mielenkiintoisia, sillä tämän mukaan voimasuhteissa olisi tapahtumassa muutoksia. Vuoden 2003 vaaleihin verrattuna vihreiden kannatus olisi merkittävässä nousussa (11,4 %, kasvua +2,8 %), samoin on perussuomalaisten laita (2,7 %, kasvua +2,4 %). Keskustan kannatuksen nousuksi kysely toi vain +0,6 % (18,1 %), silti sillä irtoaisi lisäpaikka. Säpinää aiheuttaa laskijat: demarit 21,6 % (laskua -3,1 %), vasemmistoliitto (8,6 %, laskua -2,1 %) ja Suomen kansan sinivalkoiset (0,4 %, laskua -1,2 %). Kokoomus, kristilliset ja rkp liikahtelevat parin prosentin kymmenyksen verran suuntaan tai toiseen. Ei tuloksissa oikeastaan ole mitään ihmeellistä, ne vastaavat varsin hyvin sitä näppituntumaa, mitä vaalikojuilla käyneiden kansalaisten puheista on voinut päätellä.

Tässä poliittisen ilmaston sääennustus Varsinais-Suomen vihreille seuraavan parin viikon ajaksi: suurella todennäköisyydellä luvassa on lunta tupaan vasemmalta. Ja samaa luvataan perussuomalaisille sinivalkoisten taholta. Siellä myräkkä jo alkoi, Olavi Mäenpää (sks) on tehnyt selvityspyynnön eduskunnan oikeusasiamiehelle kansanedustaja Tony Halmeen (ps) eläkepäätöksestä.

Ei gallupeista pidä tietenkään liikaa innostua. Tusarin kyselyn otos oli vain tuhat henkeä, heistä 661 ihmistä ilmoitti puolueen, jota äänestää. Se ei ole paljoa. Eikä yhtäkään ääntä ole saatu, ennenkuin numerot on ihan oikeasti piirretty äänestyslappuihin. Toivon todella, että äänestäjämme lähtevät nyt sankoin joukoin uurnille tekemään poliittista ilmastonmuutosta. Meillä on paljon asiaa työlistallamme seuraavaksi nelivuotiskaudeksi, ja listaan kirjatuille asioille kuten sen ihan oikean ilmastonmuutoksen torjumiselle, köyhyyden vähentämiselle ja työelämän inhimillistämiselle on painavat perustelut.

Selvää tietysti on, että vihreiden ehdokkaiden kampanjoihin gallup tuo säpinää. Olemme koko ajan pitäneet toista paikkaa paitsi mahdollisena myös todennäköisenä, mutta nyt asia konkretisoitui kertaheitolla. Ville Niinistöä pidetään ehkä mediassa ennakkosuosikkina, mutta moni ehdokkaistamme on kakkospaikan tulevasta haltijasta eri mieltä :). Niin pitää ollakin, sillä meillä on monta todella hyvää kansanedustajaehdokasta ja listallamme on kosolti myönteistä menestymisen ja vaikuttamisen nälkää. Lasken tähän innokkaaseen joukkoon toki myös itseni. Varsinaissuomalaiset saisivat minusta poliittisen työn teolle omistautuneen, asioihin perehtyvän, ahkeran ja yhteistyökykyisen kansanedustajan, jolle ihmisten kuunteleminen ja demokratian kehittäminen ovat asiakysymysten ohella politiikassa keskeisiä asioita. Sellaisia ei ole koskaan liikaa...

Mahdollisia läpimenijöitä meillä on siis oikeasti monta. Te äänestäjät asian sitten ratkaisette. Luvassa on vihreän kampanjan innostunut loppuhuipennus. Kilvoittelusta huolimatta olen varma, että listan hyvä yhteishenki pitää loppuun asti. Sillä vain yhdessä voimme voittaa. Ja tietty vain äänestäjien antamilla valtuuksilla.

Ei kommentteja: