20.3.07

Lehtitiedoista huolimatta Ei

Tiistain Turun Sanomat pohtii Turun kaupunginhallituksen uusiutuvaa paikkajakoa: "Jos Orpon tilalle valitaan mies, Niinistön seuraaja voi olla mies tai nainen. Silloin vihreiden jonossa olisivat esimerkiksi Katri Sarlund ja Elina Rantanen. Jos Orpon seuraaja on nainen, vihreät joutuvat nimeämään Niinistön seuraajaksi miehen. Katseet kääntyisivät lähinnä valtuustoryhmän puheenjohtajaan Mika Helvaan. Kokoomuksessa ei tiettävästi ole vielä aloitettu Orpon seuraajan pohdintaa.".

Puppua. Olisi kannattanut kysyä meiltä itseltämme. Mitään jonoa ei vihreillä ole, ja jos olisikin, minä en olisi siinä. Kunnallisvaalien jälkeen perustelin pyrkimättömyyttäni seuraavasti: minun olisi hyvin vaikea käytännössä yhdistää oma leipätyöni, muut luottamustoimet ja kaupunginhallitustyön vaatimat aikataulujärjestelyt. Nykytilannekin tuottaa jo riittävästi päänvaivaa. Peruste ei ole muuttunut siitä miksikään, ja nyt on vielä toinenkin peruste: tarkastuslautakunnan puheenjohtajuus. Olen saanut ajettua itseni sisään vaativan lautakunnan puheenjohtajan työhön, enkä taatusti lähde hyppäämään kesken kauden toiseen tehtävään.

Mutta vinkkinä sanottakoon, että jos kaupunginhallitus jonain päivänä tarvitsee kokopäiväiseksi puheenjohtajakseen vihreän naisen, saatan olla hyvinkin kiinnostunut, ja minuun saa ottaa yhteyttä ;). Kokopäivätyössä ei oppituntien hoituminen ja ohjaustyökään muodostaisi enää käytännön hankaluuksia...

Elina Rantanen ja Mika Helva vastaavat toki itse omasta kiinnostuksestaan, mutta en olisi heidänkään haluistaan kovin varma. Molemmilla on luottamustehtävät, joiden hoitamisesta he ovat varsin motivoituneita. Mutta eiköhän se Ville Niinistön kaupunginhallituspaikka silti saada hoitumaan... :). Valtuustoryhmämme ilmoittaa päätöksistään sitten kun niiden aika on.

Puppua on muuten saman lehden toimesta levitetty viime aikoina Kupittaan lukion rehtorin viran täytöstä. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa lukea aamun lehdestä Henry Toivarin ja Kristina Grönin second opinionit. Vihreiden Mika Helva ei opetuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa ollut puhunut käsittääkseni yhtään kellekään siitä, että virkaa hakenut Johanna Levola-Lyytinen on ollut yhden kerran eli viime kunnallisvaaleissa ehdokkaana Vihreiden listoilla. Hän piti tiedon itsellään, koska pelkäsi sen vahingoittavan Levola-Lyytisen asemaa tasavertoisena hakijana muiden joukossa. Tapahtuneen mustamaalauksen valossa voi tietysti arvioida, kuinka oikeassa Mika pelkoineen saattoikaan olla. Jaoston enemmistö oli haastattelujen jälkeen vakuuttuneempi Levola-Lyytisen kyvystä hoitaa tehtävä kokonaisuutena - ja se on kyllä aivan kelpo peruste asettaa yksi pätevä hakija toisen pätevän edelle. Siitä, mikä perusta Kokoomuksella on puolustaa nykyistä rehtoria näin kiivaasti ja jopa painostukseen asti, minulla ei ole arvauksia kummempaa tietoa.

PS. Loppuun ennuste. Mitä lyödään vetoa, että jos jonain päivänä hakisin Turusta tavallista biologian ja maantiedon opettajan virkaa ja tulisin siihen hyvien papereiden, Normaalikoulussa hankitun monipuolisen ammattiosaamisen ja pitkän kokemuksen perusteella valituksi, siitäkin revittäisiin otsikot "Poliittista peliä! Vihreät järjesti viran kaupunginvaltuutetulleen!"? Puhetta kahvihuoneissa riittäisi seuraaviksi kuukausiksi. No, onneksi olen vielä lähivuodet "virkakiellossa" Turkuun nähden, sillä tarkastuslautakunnan puheenjohtajuus edellyttää muuta työnantajaa kuin Turun kaupunki.

Ei kommentteja: