30.3.07

Hot politics

Luvassa on mielenkiintoinen viikonloppu. Perjantaina Vihreiden puoluehallitus kokoontuu pohtimaan mennyttä ja tulevaa. Lauantaina on ensin tiedotusvälineille normaaliin tapaan avoin lyhyt puoluevaltuuskunnan kokous. Sen jälkeen suljemme ovet, ja valtuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteinen kokous alkaa vääntämään vastausta hallitustunnustelija M. Vanhasen kysymyksiin. Kysymykset olivat mielestäni hyviä, olennaiseen keskittyviä. Vastaukset pitää olla valmiina maanantaina klo 12.

Vastausten jättämisen jälkeen alkaa sitten ne jännät paikat. Pääsemmekö mukaan hallitusyhteistyöhön? Jää nähtäväksi. Entä haluammeko lähteä mukaan? Riippuu hallitusohjelmasta. Jota ei siis vielä ole, vaan nythän sitä aloitetaan tekemään. Toki hallitukseen pitää vakavin aikein pyrkiä, ja siksi vastauksien kirjoittamiseen pitää keskittyä. Huonoon hallitusohjelmaan ei voi sitoutua, mutta hyvään kannattaa, ehdottomasti. Semihuono on sitten se hankalin mahdollinen valintatilanne.


Nyt täytyy mennä nukkumaan, sillä lauantaina on oltava skarppina. Johdan lauantaina puhetta paitsi tietysti valtuuskunnan kokouksen ajan, myös valtuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksen ensimmäisen puoliskon. Loppupuolesta vastaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala. Parempi yrittää olla sekoilematta, tämä kuuluu valtuuskunnan tärkeimpiin kokouksiin. Vaikka enpä minä aiemmin ole törttöillyt, toivottavasti en aloita nyt.

Henkilökohtaisiakin ratkaisuja pitäisi tehdä. Vihreiden puoluekokous lähestyy, ja tässä pitäisi päättää nopealla aikataululla, pyrkiäkö vielä mukaan puolueen luottamuselimiin vaiko ei. Lähinnä kyse on siitä, lähdenkö tavoittelemaan toista kautta valtuuskunnan puheenjohtajana. Puolueen sääntöjen mukaan se on mahdollista. Vaalikampanjan aikana ei moista tullut mietittyä, nyt olisi oltava kanta selvillä paikallisyhdistyksen tulevaa kevätkokousta varten. Aikaa ei ole paljoa. Hmm.

Ei kommentteja: