21.2.07

Hömppää ja muita uutisia

Pakko - siis aivan pakko - kommentoida Susan Kuronen -uutisointia. Kaikki siitä kuitenkin puhuu. Toisessa iltapäivälehdessä tänään luki, että kirja on lähes myyty loppuun, ja toisessa luki, että kauppa ei oikein käy. Heh. Tiedä sitten, kumpi on totuus. Saattaa olla, että kirja on samanlainen ilmiö kuin Seiska-lehti, jota lukee kuulemma miljoona suomalaista joka viikko - ja omien sanojensa mukaan lähinnä kampaajalla. Äärest harva tunnustaa tilaavansa läpyskää. Suomessa on kai sitten neljännesmiljoona kampaajaa, koska Seiskan levikki on käsittämättömät 264 000! Jos sitä toista iltapäivälehteä on uskominen, ihmiset menevät kuin menevätkin ja ostavat tämän käsittämättömän opuksen. Olisi se pitänyt arvata, Seiska-lehden potilaskertomuksen perusteella.

Muutoinkin Kuronen-Vanhanen uutisointi on saavuttanut aivan merkilliset mittasuhteet. Tänään kioskilla silmääni osui jonkin lehden kansi, joka kiljui Kuros-uutisointia mainoslauseella "Intohimoista seksiä!" (tai jotain muuta vastaavaa). No totta hitossa! Onko tämä joku uutinen? Mikä suhde sellainen on, jonka alussa ei ole intohimoista seksiä?

Vähän sama juttu kuin Kurosen ja Vanhasen tapaaminen. Pääministerin ja naisystävän nettitutustuminen oli minulle helpottava tieto. Se nyt on kuitenkin normaali tapa tavoittaa vastakkaisen (tai saman) sukupuolen edustajia. Olin hieman järkyttynyt ensi alkuun julkisuudessa esillä olleesta tiedosta, jonka mukaan Vanhanen kulkee viikonloppuisin Ikeassa iskemässä naisia. Huh. Minusta tämä juttu olisi uutisoinnin arvoinen, jos todellakin olisi niin, että a) Suomen pääministeri vaanii viikonloput Ikeassa pokaten eronneita perheenäitejä ja b) seksi on viimeinen asia joka häntä tuoreessa suhteessa kiinnostaa. Siitä voisikin jo repiä otsikoita, ja Suomen kansalla olisi syy huolestua, mikä mies meillä oikein on pääministerinä.

No niin, nyt kun tärkeimmät vaalienalusasiat ovat tulleet käsitellyiksi, palataan normaalijärjestykseen. Hiihtoloma on mennyt pääosin kotia siivotessa ja kauppahallin kojulla päivystäessä. Aika vilkasta on ollut, ihmiset ovat tulleet juttelemaan pääosin hyväntuulisina. Köyhyys on jatkuvasti esiin nouseva teema. Verotuksen keventäminen on kohdistunut työssä käyvien verotukseen. Työmarkkinatuella elävät ja pienituloiset eläkeläiset ovat sitten sitäkin tiukemmalla, ja tätä asiaa he nyt oikeutetusti tuovat vaalitapaamissa esiin. Niin pitääkin. Köyhyysongelma kaikissa muodoissaan on saatava seuraavan hallituksen ohjelmaan, hallituksen koostumuksesta riippumatta.

Tiistaina Tarja Cronberg vieraili Turussa, ja meillä oli yleisötilaisuus kahvila Fontanassa. Tässä kuvallinen tunnelmapala tapaamisesta.
Keskiviikkona sain vieraita Tampereelta ja Espoosta: äiti ja täti tulivat kyläilemään. Tässä he ovat yrttitalkoissa: viime kesän makuja pussitetaan jaettavaksi vaalitilaisuuksissa. Täti vasemmalla, äiti oikealla.Torstaina 22.2. on ohjelmassa Kulmakunta-lehden vaalipaneeli Varissuolla, Itäkeskuksen Bar Oliverissa. Tilaisuus alkaa klo 17, ja siellä puolueitaan edustavat seuraavat ehdokkaat:
  • Aleksi Randell, kok
  • Joonas Laine, skp
  • Jukka Kärkkäinen, vas
  • Katri Sarlund, vihr
  • Pekka Määttänen, kesk
  • Risto Heinonen, krist
  • Ritva Kike Elomaa, ps
  • Virpa Puisto, sdp

Ei kommentteja: