24.7.09

Pitkien paattien kisa

Torstaina kävin tutustumassa Tall Ships' Races -laivoihin Aurajokisuulla. Aloitin pienellä risteilyllä Porvoon jaala Ingalla (kaupungin edustusjuttuja) ja Ingan rantauduttua jatkoin vielä kävellen puolet alueesta. Päivä oli lämmin enkä todellakaan ollut ainoa laivoihin tutustuja - meitä oli siellä kulkuväylien täydeltä. Ja hyvä että oli, tänään perjantaina onkin sitten satanut noin 25 millimetriä vettä. Torstaina oli vielä illalla Turun linnassa Captains´Dinner -päivällinen: kourallinen suomalaisia ja suuri joukko vierailevien laivojen väkeä.

Ingalta näki laivat tosi kivasti jokiperspektiivistä. Tässä muutama kuva teidänkin iloksenne. Ensin jokimaisemaa alajuoksulle päin.


Sitten Turun persoonallinen föri - täynnä jo aamupäivästä.


Lopuksi palatessa Sedov ja Mir. Kisan kotisivuilla kerrotaan, että Sedov on maailman suurin perinteinen purjelaiva. Pituutta sillä on lähes 120 metriä. Viime kerralla Turussa Sedov oli valkoinen, mutta nykyisin se seilaa mustana. Syynä muutokseen on saksalainen televisioprojekti: Sedov on vuonna 2005 näytellyt Pamiria, Azoreilla vuonna 1957 uponnutta saksalaisen kauppalaivaston purjekoulualusta. Osa aluksen miehistöstä haluaa kuulemma laivan pysyvänkin mustana, sillä musta on Sedovin alkuperäinen väri vuodelta 1921.

Ei kommentteja: