27.5.09

Kesä tulee - tämäkin blogi herää taas elämään

Itäturkulaisessa Kulmakunta-lehdessä - tuttujen kesken Kulmiksessa - on juttu bloggaavista valtuutetuista. Juttun ja lehden voi lukaista näköislehti-painikkeen kautta. Bloggaavista valtuutetuista laajemmin kiinnostuneet voivat käydä tsekkaamassa tämän oman sivuni vasemmassa alalaidassa olevan linkkikokoelman, siellä ovat kaikki tietämäni turkulaiset valtuutettublogit.

Oma blogini on ollut huomattavasti tavanomaista vaisumpi viime viikkoina. Syy on se vanha tuttu: bloginpitäjän kalenterin keväinen vakava ylirasitus. Kun aikaa ei ole, sitä ei vain ole, vaikka matkan varrella olisi ollut mitä mielenkiintoista kommentoitavaa: kaupunginhallituksen asioita kuten lomautuksia ja muita säästöpäätöksiä, puoluekokousta ja puheenjohtajan vaihtoa jne jne.

Mutta kohta aikaa on. Vielä yhdet lukion kokeet pitäisi saattaa päätökseensä, ja sitten helpottaa. Kaksi päivää koulua, kevätjuhla ja ... seuraavan kerran menenkin töihin ensi vuoden helmikuussa, jos TE-toimisto niin suo. Olen jäämässä kesäloman jälkeen vuorotteluvapaalle: kutistan elintasoni vuorotteluvapaakorvauksen tasolle ja tilalleni palkataan kortistosta työtön opettaja. Kiitos työnantajalle mahdollisuudesta! Nyt on oikea hetki jäädä, sillä yläkoulun valvontaluokkani päättää lauantaina opiskelunsa Norssissa ja minulle tulee täyteen 12 vuotta tätä kiinnostavaa mutta voimia kuluttavaa muurahaispesää. Lepokuukaudet tulevat tarpeeseen.

Jos siis Kulmiksen juttu johdatti sinut tänne ensimmäistä kertaa, tule visiitille toistekin. Jatkossa sivulla lienee taas ajankohtaisempaa kommenttia Turun asioista ja vähän kaikesta muustakin. Kunhan nyt saan ne viimeiset kokeet ensin korjattua... Sitä ennen on vielä istuttava keskiviikon ylimääräinen kaupunginhallituksen kokous.

PS. Olettehan täkäläiset huomanneet, että myös muut paikalliset kaupunkilehdet Turkulainen ja Aamuset ilmestyvät nykyisin näppärinä näköislehtinä. Jos jakelu joskus aina ontuukin, nettiversiot ilmestyvät usemmiten ajallaan.

7.5.09

Oppia länsinaapurista

Voi herre gud. Lukekaapa tämä. Koska kohta joku nokkelikko ja demokratian airut epäilemättä keksii vaatia samaa Suomessakin, ajattelin toimia etuajassa ja julkistaa hetimiten poliittiseen toimintaani liityvät tekstiviestini kännykkäni kansioista. Kas tässä, demokratian, historian ja politiikan tutkijoiden ihmeteltäväksi. Nimet sensuroin pois kun tästä ei ole vielä lakia Suomessa säädetty. Ensin itse lähettämäni:
  • Moi. Olit soittanut, olin perlan kokouksessa. Nyt matkalla kotiin. K
  • Hei XX! Mut tavoittaa puhelimella tänään klo 16 jälkeen. Siihen asti olen töissä. Terveisin Katri
  • Moi vielä. Eikö olekin niin että ens su ei ole ryhmää? Kv ma eikä mitään erityistä syytä?Kysyy viikonloppuaan suunnitteleva Katri
Ja vastaanotetut -kansiosta:
  • Kiitos ilmoituksesta! T. YY
  • Ok, kiitos. Z
  • Lähden hetken huokauksen jälkeen monistelemaan. Palaan noin klo 23.45 asiaan. T. Å
  • Kysäisetkö lopuksi, ketlä olisivat tulossa E-työryhmään, jotta tiedetään minne toimistolla mennään. Samoin taas ÄÄ pyytäisitkö ilmoitautumaan minulle. T. Ö
No niin, nyt on demokratian tila pelastettu. Sähköpostejahan saakin jo lain nojalla seurata meillä Suomessakin. Voitaisiinko seuraavaksi säätää siitä, että kaikki keskustelut, mitä poliitikoksi luokiteltava ihminen elämässään käy, tulevat nauhoittamisvelvollisuuden piiriin?

Ennenvanhaan oli ihminen tottunut siihen, että totalitaristiset uutiset kajahtivat enempi idästä. Mutta moni asia on maailmassa muuttunut, ja nyt ne tulvahtavat demokratialla kuorrutettuina ja medialla höystettyinä lännestä. Ympäri mennään, yhteen tullaan?

3.5.09

Vappu kului, siinä se

Vappu kului rauhaisasti: kävimme lakituksessa aattona ja vihreiden vapputapahtumassa vapunpäivänä, tapasimme kavereita, olimme muutamalla lasillisella ja lautasella sekä teimme puutarhatöitä. Ja otimme vastaan onnitteluja kihlauksen johdosta, kiitos kaikille onnentoivottajille! Sormukset on tilattu, tulee sitten joskus. Nyt odotellaan kesälomaa ja yritetään selvitä viimeisistä kouluviikoista. Luottamustoimien parissa pakerretaan juhannukseen ja vähän ylikin.

Tässä vapun tunnelmaa pajukuvin. Nämä ovat bussipysäkin vierestä, kauemmas en ehtinyt.