27.9.06

Parjauksen loppu ja kouluhommia

Lyhyesti: olen tehnyt vain kouluhommia. Ylppärit on korjattu, uudet koeniput odottavat jo työpöydän kulmalla. Tää on tätä jakson loppumisen aikaa: korjaa ja korjaa ynnä arvioi . Maanantaina tapasin uudet opetusharjoittelijani, mukavilta vaikuttivat. Pääsivät saman tien hommiin kurssisuunnitelmia tekemään.

Maanantai-iltana seurasin töitä tehdessä puolikkaalla silmällä Espoon kaupunginvaltuuston metropäätöksen tekoa, sen sai katsoa livenä netistä. Oma ryhmämme hajosi jossain määrin päätöksessä. Kovin vaikutti rauhalliselta espoolainen keskustelukulttuuri. Onhan se vähän pervoa olla niin kiinnostunut politiikasta, että seuraa vieraan valtuuston pitkää keskustelua. Mutta puolustuksekseni voin sanoa, että päätös oli historiallinen, ja seurasin sentään vain sivusilmällä. Lopullinen äänetykset voittanut muotoilu oli meikäläisten esittämä. Honkanummen Eeva kai nykyisin sitten tunnetaan metro-Eevana...?

Tänään Turku sulki kaupungin kotisivujen nettikeskustelupalstan, niin oli kaupunginhallitus eilen päättänyt. Minua harmittaa palstan sulkeminen aika lailla, sellaista tarvitaan tämän päivän demokratiaan, vaikka Turun keskustelussa olikin vakavia ongelmia. Palstalla pitäisi olla enemmän kuntalaisten ja luottamushenkilöiden vuorovaikutusta. Nyt se oli joutunut kaikenlaisten parjaushenkisten ihmisten nimettömäksi purkausväyläksi, osa näistä laittoman tekstin vyöryttäjistä ei nähtävästi edes ollut täkäläisiä eikä asioilla aina edes ollut yhteyttä kaupungin toimintaan. He kävivät vain oksentamassa ällösaarnaansa myös turkulaisille. Ymmärrän kaupunginhallitusta: palstalla oli vaikka kuinka paljon laitonta tekstiä, eikä sellaista voi siellä olla. Ihmisillä on aivan tolkuttomat käsitykset siitä, mikä on sopivaa ja laillista keskustelua julkisella palstalla ja mikä ei. En lakkaa hämmästelemästä sitä, että muutoin niin kovin kriittisiksi itseään tituleeraavat kansalaiset katsovat oikeudekseen olla täysin itsekritiikittömiä omien tekemistensä suhteen. Sama koskee näitä rasistihörhöjä, jotka pitävät suurta meteliä siitä, miten jotkut maahanmuuttajat rikkovat epäisänmaallisella tavalla suomalaista lakia. Eikä heitä yhtään häiritse se, että he itse esimerkiksi rasistisen kiihotuksen tai yksittäiseen henkilöön kohdistuvan parjauksen kautta rikkovat lakia aivan samalla tapaa. Ei se ole yhtään enempää isänmaallista, vaan osoittaa vain halveksuvaa suhtautumista ja oman käden oikeutta suhteessa kansallisen parlamenttimme päättämään lainsäädäntöön. Hyi.

Nettisivujen suhteen toivon, että ne palaavat pian takaisin teknisesti uudistuneina ja kirjautumisvelvoitteella. On sääli, että oikeuksia pitää ottaa pois kun ei tajuta, miten niitä ei saa käyttää.

Ei kommentteja: